Full konsollkrig

Både Xbox og PlayStation 2 kutter kraftig i prisen.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill(Dagbladet.no): I dag tar Microsoft grep i konsollkrigen, og senker prisen til 1395 kroner for spillmaskinen. Priskuttet settes i kraft fra og med den 27. august.

  Dette kunne visepresidenten for Xbox i Europa, Eduardo Rosini, fortelle på en pressekonferanse på Leipzig Games Convention tidligere i dag.

  - En gavepakke


  - Xbox har den beste spillportofoilien denne julen. Og med en lav pris på selve konsollen er dette en gavepakke for spillentusiaster i hele Europa, sa Rosini.

  Det er solgt 15,5 millioner Xboxer siden konsollen ble lansert i 2002. Målet til Microsoft er å selge 20 millioner enheter innen juni 2005, og kanskje kan denne prisreduksjonen hjelpe til at målet nås.

  Også PlayStation 2 billigere


  Microsoft er imidlertid ikke alene om å senke prisen på sin konsoll. Sony, som allerede har markedsteten med sin PlayStation 2, akter å beholde sin posisjon - og senker derfor prisen med 25 prosent allerede fra og med i morgen.

  - PlayStation 2 har hatt en formidabel suksess og at det er på tide å øke kundebasen fra dagens 24 millioner eiere. Det er i dag mer enn 1000 spilltitler til PlayStation 2 på markedet og i løpet av året kommer det flere nye, sier David Reeves, president i Sony Computer Entertainment Europe, i en pressemelding.

  Hvem som vil vinne kappløpet om å havne under flest juletrær, er dermed høyst usikkert.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>BILLIGERE:</B> Både PlayStation 2 og Xbox kniver om å havne under flest mulige juletrær, og senker derfor prisene på begge konsollene - på samme dag.