Full konsollkrig

Både Xbox og PlayStation 2 kutter kraftig i prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Alt om spill!Diskuter spill(Dagbladet.no): I dag tar Microsoft grep i konsollkrigen, og senker prisen til 1395 kroner for spillmaskinen. Priskuttet settes i kraft fra og med den 27. august.

Dette kunne visepresidenten for Xbox i Europa, Eduardo Rosini, fortelle på en pressekonferanse på Leipzig Games Convention tidligere i dag.

- En gavepakke

- Xbox har den beste spillportofoilien denne julen. Og med en lav pris på selve konsollen er dette en gavepakke for spillentusiaster i hele Europa, sa Rosini.

Det er solgt 15,5 millioner Xboxer siden konsollen ble lansert i 2002. Målet til Microsoft er å selge 20 millioner enheter innen juni 2005, og kanskje kan denne prisreduksjonen hjelpe til at målet nås.

Også PlayStation 2 billigere

Microsoft er imidlertid ikke alene om å senke prisen på sin konsoll. Sony, som allerede har markedsteten med sin PlayStation 2, akter å beholde sin posisjon - og senker derfor prisen med 25 prosent allerede fra og med i morgen.

- PlayStation 2 har hatt en formidabel suksess og at det er på tide å øke kundebasen fra dagens 24 millioner eiere. Det er i dag mer enn 1000 spilltitler til PlayStation 2 på markedet og i løpet av året kommer det flere nye, sier David Reeves, president i Sony Computer Entertainment Europe, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer