Radio Haugaland

Full krangel etter at radiovert sa «neger» på lufta

Det er ampert i Haugesund etter en sending på Radio Haugaland hvor ordet «neger» ble brukt. Kanalen truer nå med søksmål mot Haugesunds Avis etter kritikk.

DÅRLIG: Et innslag på lokalradiokanalen Radio Haugaland har fått folk til å reagere. Reporter: Elias Kr. Zahl Pettersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et innslag 2. juni på lokalradioen Radio Haugaland, sier redaktør og programleder Egil Martin Solberg at hans medprogramleder har fått farge og blitt «neger» over pinsen. Det har fått lyttere, og redaktør i lokalavisa Haugesunds Avis, til å reagere.

PFU bekrefter til Dagbladet at de har fått inn en håndfull klager på Radio Hauglands innslag, men at radiokanalen verken er medlem av Pressens Faglige Utvalg (PFU) eller Redaktørforeningen og klagene kan derfor ikke behandles.

- Ble forbanna

Ingvild Lindaas Bringedal, fra Haugesund, var en av dem som klaget inn innslaget.

- Jeg ble ganske forbanna, med tanke på alt som skjer i verden. Det holder ikke å sitte hjemme og være forbanna. Man må si fra når ting skjer, hvis ikke bidrar man til å legitimere slik ordbruk. Dette må vi kjempe mot, og vi trenger at noen sier fra, sier Bringedal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer