«Mordene i Kongo»

Full krangel om Kongo-filmen: Truer med søksmål over hemmelige French og Moland-opptak

- Jeg fryktet at fortellingen skulle bli en klassisk norsk heltehistorie, sier manusforfatter Nikolaj Frobenius om «Mordene i Kongo». Han har trukket navnet sitt fra filmprosjektet.

HOVEDROLLER: Tobias Santelmann og Aksel Hennie spiller henholdsvis Tjostolv Moland og Joshua French i «Mordene i Kongo». Video: Nordisk Film Distribusjon / Friland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Krangling om manuset til den kommende spillefilmen om avdøde Tjostolv Moland og hjemvendte Joshua French, «Mordene i Kongo», gjorde at filmens opprinnelige manusforfatter, Nikolaj Frobenius, skilte lag med produksjonsselskapet Friland tilbake i 2016.

Teamet bak «Mordene i Kongo» hevder å legge seg så nært den virkelige historien om Moland og French og den såkalte Kongo-saken ( se faktaboks) som over hodet mulig, og filmen er basert på en enorm mengde research de siste seks åra.

Dagbladet kan i dag fortelle om en større konflikt som pågår i filmkulissene, mellom manusforfatter Frobenius og Friland. Uenighetene oppsto fordi partene ikke ble enige om hvordan filmen om Moland og French skulle fortelles, og Frobenius har nå trukket navnet sitt fra filmprosjektet.

- Da jeg fikk se den siste klippen av filmen kjente jeg ikke igjen det manuset jeg hadde skrevet, det er på mange måter en manusforfatters mareritt. Verken de kritiske perspektivene, replikkene eller dramaturgien var noe jeg kjente igjen. Dermed synes jeg det var riktig å trekke navnet mitt fra krediteringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer