Full krangel om vaginaleksikon

Mener ideen er stjålet fra penisatlas.

For et drøyt år siden ga sexolog Esben Pirelli Benestad ut boka Penisatlas. Penisatlas er en guide til mannens underliv, og hundre menn stilte opp og lot underlivet avbildes i både slapp og stiv tilstand i boka.

Benestad forklarte at han hadde fått ideen til boka fordi han har hatt mange mannlige pasienter som har dårlig selvtillit på grunn av underlivet sitt. Mennene frykter at penis er liten, for skjev eller har andre skavanker som gjør at eierne føler seg mindreverdige.

- Det nytter ikke komme med gamle fraser som \'liten, men best\' og så videre, sa Benestad ifølge forlaget.

- Den går de ikke på. Derfor ønsket vi å gi ut et penisatlas som viser at det ikke finnes et \'normalt\' utseende på en penis. Vi ønsker å få hverdagspenisen frem, forklarte Benestad.

Får konkurranse

Interessen for utgivelsen var så stor at forlaget måtte trykke opp nytt opplag etter kort tid. Men i september får Penisatlas konkurranse av en liknende bok om vaginaer.

Boka inneholder bilder av 51 vaginaer, som forfatteren omtaler som blomster. Den gis ut på Cappelen forlag, og forfatteren er Eva Mohn, som er samlivsterapeut. Hun har blant annet sin egen blogg om sex og samliv i Adressa og et eget radioprogram.

- Vi skal bare lage en morobok, sier Mohn til Adressa.

BLOMSTER: Eva Mohn har laget en bok om kvinners vaginaer. Foto: SCANPIX
BLOMSTER: Eva Mohn har laget en bok om kvinners vaginaer. Foto: SCANPIX Vis mer

I boka presenteres bilder og kvinners seksuelle fantasier. I motsetning til Penisatlas, skal vaginaboka ikke være spesielt faglig orientert.

Irritert Benestad

- Plagiat. Ideen er ikke akkurat original, sier Benestad til samme avis.

Grimstad-sexologen sier at han hadde planene klare for en vagina-oppfølger etter at penisboka kom ut. Han mener at Mohn burde tatt kontakt og snakket med ham om en oppfølger.

Mohn på sin side hevder at hun fikk ideen og var godt i gang med boka lenge før Benestads bok kom i handelen.

- Penisatlaset er en veldig faglig og ordentlig bok. Det er ikke sikkert boka vår selger heller. Vi laget den for å ha et album over masse flotte blomster, sier Mohn til den trønderske regionsavisa.

SUKSESS:</B> Boka Penisatlas er både underholdende og beroligende for mange menn. Nå får kvinner en vaginaversjon i konkurranse med originalen.