Ted - för kärlekens skull

Full krangel rundt film om svensk popyndling

Datteren til avdøde Ted Gärdestad har forsøkt å sette en stopper for filmen om farens liv.

TRAILER: Ted Gärdestad (1956-1997) var en av Sveriges mest elskede artister. Filmen «Ted - för kärlekens skull» handler om hans dramatiske, kontrastfylte liv. Video: Nordisk Film Sverige Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag hadde filmen om den svenske popyndlingen Ted Gärdestad premiere på kinoer over hele Sverige. Men Gärdestads datter skulle helst sett at «Ted - för kärlekens skull» aldri nådde kinolerretet.

Dette strider med tidligere uttalelser fra regissør Hannes Holm («En mann ved navn Ove») om at han hadde familiens støtte til å lage filmen.

Ted Gärdestad ble som 15-åring oppdaget av ABBA-manager Stikkan Anderson, og slo gjennom i Sverige på starten av 70-tallet. Debutplata ble produsert av ABBAs Benny Andersson og Björn Ulvaeus, og solgte i 110 000 eksemplarer.

Samtidig som Gärdestad gjorde stor suksess med låter som «Himlen är oskyldigt blå», «Sol, vind och vatten» og «För kärlekens skull», levde han et kontrastfylt liv. Expressen har tidligere skrevet at artisten slet med psykisk sykdom. I 1997 tok han sitt eget liv, kun 41 år gammel.

- Selvsagt å si nei

Til Expressen har regissør Hannes Holm tidligere sagt at det var viktig for ham å ha familiens støtte til filmatiseringa av Gärdestads liv.

- Det var viktig for meg at familien er med på det, når man nå gir seg i kast med å lage en film om en person som faktisk har levd. Ellers ville det vært dypt sørgelig, har Holm sagt til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer