Full krig om Bløffe-Marius

P4 får konkurranse.

(Dagbladet.no): Hver morgen lurer radioprofil Marius Kopperud lyttere i programmet «Fem på», der han ringer bølletelefoner til intetanende ofre.

Det er ingen spøk for hans tidligere arbeidsgiver, Radio 1. Kopperud var, med sine humorinnslag, en viktig medarbeider i hovedstadskanalen før han gikk over til P4 i april i år.

Kjører repriser

Men i Radio1 liker man åpenbart dårlig at Kopperud har suksess hos konkurrenten. Nå har de valgt å kjøre repriser av humoristens tidligere innslag for dem - på samme tidspunkt som P4. 

- P4 forsøker å ta en av våre features, den er vår og det var vi som startet «Luringen». Det er et spørsmål om å blokkere P4, det er så enkelt, sier programdirektør Kristian Høyrup til RadioAssistant.com

Marius Kopperud selv velger å ta krigen om ham med stor ro. 

- Luretelefoner er ikke Radio1 sin oppfinnelse. Jeg gjør flere ting i P4, og dette er bare én av tingene, sier han til Dagbladet.no. 

Avviser tyveri

Full krig om Bløffe-Marius

Kopperud sier han har forståelse for Radio1s reaksjon, i og med at konkurransen er så hard som den er. 

- Radio1 har god smak når det gjelder boksmaten de serverer nå, men ferskvaren får man tross alt i P4. At begge kanalene nå sender mine innslag, øker uansett min markedsverdi, sier han.  

Programdirektør Jørn Johansen i P4 tilbakeviser at konseptet er stjålet:

- Marius anser jeg som en kjempegod programleder og en som gjør gode telefonspøker. Han følger opp en av P4s mest populære benchmarks «Will-i-røret» med «Fem på». Jeg føler at verken P4 eller Radio 1 eier opphavet til en telefonspøk. Vi har selvfølgelig ikke stjålet «Luringen»-konseptet, men ansatt en medarbeider som har jobbet i Radio 1, sier Johansen til Radioassistant.com.

BLØFFMAKER: Marius Kopperud mener han ikke har gjort noe galt ved å ringe bløffetelefoner for P4 - som han også gjorde for sin forrige arbeidsgiver, konkurrenten Radio1.