Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full krig om kikkerne

Big Brother, Baren, Robinson og flere andre kikkersåper slåss knallhardt om seerne. Krigen har allerede fått sitt første offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er vill kamp om seerne til de utskjelte virkelighets-tv-programmene. Så langt har fansen vært lojal, og både Baren og Muldvarpen har satt nye seerrekorder etter at Big Brother ble sluppet 25. februar. Men de konkurrerer også mot såpeserier som Hotel Cæsar. Derfor har TV3 bestemt seg for å forskyve Baren-sendingene en halvtime.

TVNorge er den største kikkersåpe-kanelen, med Big Brother, Muldvarpen, 71 grader nord og Villa Medusa. De kommer trolig til å kutte ut en av seriene. Det går mot nedleggelse av Villa Medusa.

Utro-serie

- Det er riktig. Vi må vurdere økonomi og langtidsplanlegging. Det kan bli for mye med Big Brother, Muldvarpen, 71 grader nord og Villa Medusa. Men det betyr ikke at Villa Medusa er helt ute, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

De vurderer likevel å hente inn enda en kikkergodbit - Temptation Island. Der blir flere par plassert på en øy med single, attraktive mennesker som skal prøve å få deltakerne til å være utro.

- Vi har rettighetene til å sende programmet i Norge. Men først vil vi se hva Temptation Island er, og vurdere om det kan tilpasses det norske markedet.

Begrenset

Han tror det er begrenset hvor mange kikkersåper seerne orker å følge med på.

- Jeg tror de vil velge ut sine favoritter. Men det er nok ikke plass til mer enn et par serier i hver sesong. Akkurat nå går Big Brother, Muldvarpen og Baren på tv, og tre i sesongen er kanskje et tall som er fornuftig, sier Gjelseth.

- Jeg tror de dårligste vil falle fra, mens de litt mer spesielle vil overleve.

- Det er vanskelig å se hvor lenge trenden vil vare. Runde tre av Big Brother sendes nå i Tyskland, og seertallene har sunket betraktelig. Det samme vil kanskje skje i Norge. Men hvor lenge de vil overleve, er vanskelig å si, sier han.

Her er seertallene

(TV3s dekning/univers er mindre enn øvrige kanaler)

71 grader nord

Snitt: 283 000

Topp: 395 000

Bunn: 226 000

Sist sendt høsten 2000

Baren

Snitt hovedsending (mandag - torsdag): 86000

Topp: 122 000

Bunn: 70 000

Baren direkte (fredager): 128.000

På TV3 hver ukedag

Big Brother

Snitt: 420 000

Topp: 723 000

Bunn: 344 000

På TVNorge hver ukedag og søndag

Muldvarpen

Snitt: 315 000

Topp: 344 000

Bunn: 281 000

På TVNorge hver mandag

Robinson

Snitt: 507 000

Topp: 615 750

Bunn: 418 000

Sist sendt høsten 2000

Villa Medusa

Snitt: 236 000

Topp: 294 000

Bunn: 203 000

Sist sendt høsten 2000

SLUTT? Villa Medusa ble kanskje avholdt for siste gang i Rimini, Italia. I klokkeretning: Lars (med solbriller), Simen, Thomas, Marius, Solfrid, Anne, Cecilie og Cathrine.Foto: SCANPIX
SØSKENKJÆRLIGHET?: Hva skjer når tolv unge mennesker blir sperret inne i et hus? Big Brother lager underholdning av svaret.
POPULÆR: Øde øyer er populære i dokumentarsåpene. Her er fjorårets Robinson-deltakere, før de reiste avgårde. I forgrunnen programleder Christer Falck.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!