Full krig

Til tross for beklagelser fra både sjefredaktør Lars Helle i Rogalands Avis og mannen som i samme avis oppfordret til drap på Per Inge Torkelsen, krever humoristen nå at begge skal straffes.

- Ja, begge to.

- Hva synes du er en passende straff for det de har gjort?

- Det har jeg ingen formening om.

Sjefredaktøren mener Torkelsen må tåle tøffe reaksjoner, særlig når det nå er kommet fram at Torkelsen egentlig ville at den omstridte boka «Den store stygge eldreboka» skulle hete «Drep de eldre». Helle innrømmer likevel at avisa kunne latt være å trykke drapsinnlegget:

- Normalt skulle ikke slikt komme på trykk. Jeg kan godt si nå at det var feil.

- Vil du komme med en formell beklagelse til Torkelsen?

- Nei, nå har jeg ikke mer å beklage.

- Frykter du ikke straffen?

- Det står alle fritt å anmelde hva de vil. At Pressens Faglige Utvalg ser på denne saken, mener jeg bare er bra, sier Helle.

Unnskyldning

Mannen som ringte inn den omstridte oppfordringen til drap i lokalavisas spalte «På tråden», var den uføretrygdede oljearbeideren Inge Georg Eriksen (52). Han har snakket med Torkelsen og bedt om unnskyldning.

- Jeg satt og leste om mange pensjonister som var galne på Torkelsen, og ville møte ham på samme måten som han slenger med leppa. Det var aldri bokstavelig ment, og jeg er veldig lei meg for at han tok det så alvorlig, sier Eriksen til Rogalands Avis.

INGEN FORSONING: Per Inge Torkelsen og sjefredaktør i Lars Helle.