Full krise

Suksesserien Ally McBeal er i ferd med å rakne fullstendig. Spiseforstyrrelser, psykiske problemer og narkotikamisbruk rammer flere av skuespillerne.

- Jeg er urolig for mine skuespillere, sier en dypt bekymret serieskaper David E. Kelly _ og det med god grunn. Den ene skandalen etter den andre forfølger den populære Tv-serien. Nå begynner også seertallene å peke nedover i USA. Her hjemme takket Ally McBeal foreløpig for seg 29. februar. Til høsten er imidlertid hun og resten av stjernegalleriet tilbake med 23 nye episoder på TV2. Akkurat nå sliter stjernene med store problemer bak scenene.

Radmagre frontpersoner

Hovedpersonen selv, Calista Flockhart, er blitt så tynn at produsentene nekter å la henne bruke kortarmet skjorte i serien. Portia de Rossi, som spiller Allys advokatkollega Nelle, er på god vei utfor det samme stupet: Den 175 centimeter høye skuespilleren veide en gang 65 kilo. Nå er hun nede i skremmende 50 kilo. Selv Portias egen PR-dame, Heidi Schaeffer, har problemer med å med å forklare det dramatiske vekttapet.

- Hun har mosjonert mye. Alt for mye etter min mening, sa Schaeffer da de siste bildene av Portia ble publisert i USA.

Gidder ikke mer

Courtney Thorne-Smith, som spiller Allys av-og-til-rival Georgia, har nå tatt konsekvensen av at hun føler seg som ei melkeku ved siden av Ally, og har meldt sin avgang.

- Jeg må være minst fem kilo tynnere enn jeg egentlig burde være for å ikke se stor ut ved siden av Ally, har Country forklart amerikanske medier.

Med seg i dragsuget ut drar hun kollega og ektemann på skjermen, Gil Bellows, som heller ikke har noen rolle i Ally-serien lenger.

Som om ikke det var nok, røk den asiatiske skjønnheten Ling Woo, som spiller den populære advokaten Lucy Liu, opp i en slanke-krangel med Drew Barrymore. Den mer normalt bygde Hollywood-stjernen Barrymore ville at Woo skulle legge på seg, før de møttes til innspillingen av «Charlies Angles».

Åtte dager på kjøret

Verst står det likevel til med Lisa Nicole Carson, som spiller Allys romvenninne. Etter åtte dager på kjøret ble hun i februar innlagt på mentalsykehus. Narkotikaproblemet har hun likevel ikke fått bukt med. Nylig slo hun seg løs på et fasjonabelt luksushotell i New York. Ifølge øyenvitner satt hun halvnaken i baren og blottet seg, angrep en kjendisjournalist og lå en hel natt på rygg i hotellkorridoren og stirret i taket.

- Lisa Nicole er helt under isen. Vi vet rett og slett ikke om hun noen gang vil komme tilbake, sier serienskaper Kelly til svenske Aftonbladet.

MAGER FRONTFIGUR: Calista Flockhart har blitt selve symbolet på sykelig spisevegring.