Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full «Mammon»-forvirring: - Er det noen som skjønner hva som skjer?

Ble hyllet, men nå skjønner seerne lite.

FORVIRRENDE: Den siste «Mammon»-episoden har gjort at flere seere ikke lenger klarer å følge handlingen. Foto: NRK
FORVIRRENDE: Den siste «Mammon»-episoden har gjort at flere seere ikke lenger klarer å følge handlingen. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): De første episodene av «Mammon» ble hyllet av kritikerne og fikk gode seertall på NRK.

Andre sesong har så langt sjokkert seerne med flere overraskende vendinger i løpet av de syv episodene, men nå kan det virke som plottet har blitt litt for komplisert.

Hvis du ikke har sett siste episode av «Mammon» eller har planer om å begynne på serien bør du slutte å lese nå.

I gårsdagens «Mammon»-episode, som ble sett av 660 000 seere,  reiste Peter Verås (Jon Øigarden) og Ellen Claussen (Laura Christensen) til Istanbul for å undersøke hvem som står bak de mange drapene i serien.

Etter en dramatisk tvist blir Peter fanget av Ellen, før en CIA-agent entrer rommet og skyter Ellen. I siste scene viser det seg at hun ikke er død likevel.

Etter gårsdagens episode hersket det full forvirring på Twitter om hva som egentlig hadde skjedd.

Ap-politiker Andreas Halse er en av mange som ikke lenger klarer å følge handlingen. I dag tidlig spurte han andre Twitter-brukere om hjelp.

- Så, nå som dere har fordøyd det en natt. Er det noen som skjønner hva som skjer i Mammon, spør Halse.

Flere lignende meldinger dukket opp på mikrobloggtjenesten i går kveld og flere seere melder at de sliter med å skjønne hvem som står bak, hvilken side de forskjellige karakterene er på og mange mener handlingen har blitt for komplisert.

Beroliger seerne Det mest forvirrende for mange seerne er hvem som står bak drapene på VG-journalist Thorgrim Hammern(Pål Kristian Eggen), statsminister Michael Woll (Trond Espen Seim) og VGs politiske redaktør Frank Mathiesen (Nils Ole Oftebro).

Mistanken har vekslet mellom radikale islamister, høyreekstreme, statsministerens nevø og den kinesiske regjeringen.


- Jeg kan forstå at noen tvitrere har mista tråden. Men thrillere handler jo om hvor mistanken går og det er vår jobb å snu den mistanken innimellom, sier manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen.

Manusforfatteren beroliger de forvirrede seerne og sier de snart vil få svar på sine spørsmål.

- Det er viktig å huske at dette var nest siste episode. I siste episode føler vi at vi har svart på alle disse spørsmålene på en god måte, sier Eriksen.

Slaktet De første episodene av seriens andre sesong ble hyllet av anmeldere fra VG, Aftenposten og Dagsavisen, men begeistret på ingen måte Dagbladets anmelder Tom Stalsberg.

I en krass anmeldelse skriver Stalsberg blant annet «Har du glemt å å kjøpe kalkun til nyttårsaften, fortvil ikke.».

Han er ikke overrasket over at flere seere nå har snudd.

SVAR: Manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen(til høyre) mener seriens siste episode vil gi svar til forvirrede seere. Han har skrevet manuset med sin bror Vegard Stenberg Eriksen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
SVAR: Manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen(til høyre) mener seriens siste episode vil gi svar til forvirrede seere. Han har skrevet manuset med sin bror Vegard Stenberg Eriksen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

- Kall meg bare Snåsamannen. Jeg håper det blir bedre i sesong tre, fire, fem og seks. Korreksjon; jeg vet det blir bedre, sier Stalsberg.

Første sesong av serien ble svært omdiskutert og fikk kritikk for kunstige dialoger, dårlig lyd og lite troverdige situasjoner.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram