Full Netflix-krangel: Varsler søksmål

Regissøren bak den første norske Netflix-filmen, «Kadaver», anklages for kontraktsbrudd av flere filmarbeidere. Anniken Aalbu varsler nå søksmål mot Herdal og produsent Espen Horn i Motion Blur.

UNG OG LOVENDE: Jarand Herdal har regissert skrekkfilmen «Kadaver», den første norske filmen laget for Netflix. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
UNG OG LOVENDE: Jarand Herdal har regissert skrekkfilmen «Kadaver», den første norske filmen laget for Netflix. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte som et lidenskapsprosjekt i 2016, der kjente skuespillere og en rekke filmarbeidere stilte opp gratis i håp om å en dag lage spillefilm sammen med den unge regissøren Jarand Herdal (24) fra Oslo.

Herdal begynte å eksperimentere med film tidlig i tenåra, og lagde sin første spillefilm «Everywhen» allerede da han var 16 år. I ettertid har han blant annet gått på filmskole i Los Angeles og laget musikkvideoer for artister som Astrid S og Alan Walker.

Drama i kulissene

Han har allerede flere nye prosjekter i horisonten, men det at han nå får være den første regissøren til å lage en norsk film for Netflix, beskriver han som «helt insane».

- Jeg har prøvd å få prosjektet opp og stå i nesten tre år, forteller han til Dagbladet, og sier han er «veldig fornøyd» med at det endte opp hos nettopp Netflix.

«Kadaver» handler om en kriserammet familie, som i kjølvannet av en atomkatastrofe blir lokket til et hotell for en gratis middag. Det de ikke vet er at hotelleieren vil tvinge dem til å delta i et rollespill med livet som innsats. Herdal beskriver det som at karakterene i filmen «går fra ett mareritt til et annet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer