Full Netflix-krangel: Varsler søksmål

Regissøren bak den første norske Netflix-filmen, «Kadaver», anklages for kontraktsbrudd av flere filmarbeidere. Anniken Aalbu varsler nå søksmål mot Herdal og produsent Espen Horn i Motion Blur.

UNG OG LOVENDE: Jarand Herdal har regissert skrekkfilmen «Kadaver», den første norske filmen laget for Netflix. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
UNG OG LOVENDE: Jarand Herdal har regissert skrekkfilmen «Kadaver», den første norske filmen laget for Netflix. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte som et lidenskapsprosjekt i 2016, der kjente skuespillere og en rekke filmarbeidere stilte opp gratis i håp om å en dag lage spillefilm sammen med den unge regissøren Jarand Herdal (24) fra Oslo.

Herdal begynte å eksperimentere med film tidlig i tenåra, og lagde sin første spillefilm «Everywhen» allerede da han var 16 år. I ettertid har han blant annet gått på filmskole i Los Angeles og laget musikkvideoer for artister som Astrid S og Alan Walker.

Drama i kulissene

Han har allerede flere nye prosjekter i horisonten, men det at han nå får være den første regissøren til å lage en norsk film for Netflix, beskriver han som «helt insane».

- Jeg har prøvd å få prosjektet opp og stå i nesten tre år, forteller han til Dagbladet, og sier han er «veldig fornøyd» med at det endte opp hos nettopp Netflix.

«Kadaver» handler om en kriserammet familie, som i kjølvannet av en atomkatastrofe blir lokket til et hotell for en gratis middag. Det de ikke vet er at hotelleieren vil tvinge dem til å delta i et rollespill med livet som innsats. Herdal beskriver det som at karakterene i filmen «går fra ett mareritt til et annet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.