KRANGEL:  Det har nå brutt ut full krangel om hvorvidt bildene som Rick Norsigian kjøpte på et loppemarked faktisk er tatt av den avdøde fotografen Ansel Adams. FOTO: NICK UT/AP PHOTO/SCANPIX
KRANGEL: Det har nå brutt ut full krangel om hvorvidt bildene som Rick Norsigian kjøpte på et loppemarked faktisk er tatt av den avdøde fotografen Ansel Adams. FOTO: NICK UT/AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Full ordkrig om milliardbilder

- De bruker hitlertaktikk, sier den avdøde fotografens bobestyrer.

||| Dagbladet):I går fortalte Dagbladet om Rick Norsigian fra Fresno i California som gjorde tidenes kupp da han på et loppemarked kjøpte to bokser med negativer fra den avdøde amerikanske fotografen Ansel Adams.

Norsigian betalte 45 dollar, eller rundt 250 norske kroner for fotoskatten som nå viser seg å være verdt 200 millioner dollar, eller om lag 1,2 milliarder norske kroner.

Det var i alle fall budskapet Norsigian presenterte på en pressekonferanse i Beverly Hills på tirsdag.

Nå bestrider imidlertid,William Turnage, advokaten som er ansvarlig for boet til den avdøde fotografen, negativenes ekthet, det melder CNN.

Svindel Turnage kaller Norsigian og de som jobber med han for «a bunch of crooks», en gjeng med svindlere, og sier de er i ferd med å utføre en «stor svindel ».

Norsigians advokat, Arnold Peter, slår tilbake og kaller påstandene for «skamfulle».

Teamet som jobbet med å få bekreftet bildenes ekthet bestod av to håndskriftseksperter, en pensjonert FBI-agent og en tidligere distriktsadvokatassistent.

Peter sier at ifølge arbeidet til gruppa, «vil ingen rimelig person betvile at bildene faktisk er tatt av Adams».

Turnage slår alikevel tvil om kvalifikasjonene til gruppa og kaller en av medlemmene for en «såkalt ekspert ».

Hitler Bobestyreren sier dessuten at Norsigian nå benytter seg av en lang rekke personer for å få fortalt «en stor løgn» og mener at dette er samme teknikk som Hitler brukte.

-Du forteller ikke en liten løgn, du forteller en stor en stor en, sier han

- Å sammenligne Norsigian med Hitler er ikke noe annet et et forsøk på å få han til ikke å snakke mer om bildene, er svaret fra Peters.

Barnebarn Heller ikke Ansel Adams barnebarn, Mathhew Adams, er overbevisst om at bildene er ekte.

-Jeg synes ikke de har greid å bevise at bildene er ekte, og jeg vet ikke om de noen gang greier å bevise det, sier han.

I motsetning til Turnage, tror imidlertid ikke den berømte fotografens barnebarn at Nosrigian bevisst lyver om bildene.

- Min mening om saken er rett og slett at det rettt og slett er uansvarlig å si at bildene skal være tatt av Ansel Adams, sier han.

NATUR:  Adams er særlig kjent for sine naturbilder. FOTO: NICK UT/AP PHOTO/SCANPIX
NATUR: Adams er særlig kjent for sine naturbilder. FOTO: NICK UT/AP PHOTO/SCANPIX Vis mer