Full på scenen

SAN DIEGO (Dagbladet): Da The Strokes avrundet sin USA-turné, ravet vokalist Julian Casablancas rundt som et Jim Morrison-spøkelse mens han veltet høyttalere. I kveld spiller bandet på Rockefeller i Oslo.

Strokes er omtalt som rockens nye håp, men det var et antiklimaks å se bandet på scenen i Sør-California. Vokalist og låtskriver Casablancas, til vanlig en reservert og beskjeden fyr, var så full at han simpelthen ikke greide å synge. 23-åringens karisma var erstattet med flau rølp. Forhåpentligvis er han edru når Rockefeller tar imot bandet i kveld.

Casablancas unnskyldte seg med at han hadde mistet stemmen da han ba om assistanse fra bandets aller første oppvarmingsartist, en standup-komisanger fra Minnesota.

Konserten utviklet seg til å bli uhyggelig pinlig. Publikum pep og kastet plastikkglass på scenen. De følte seg snytt.

- Syng sangene dine, for faen, skrek et misfornøyd publikum og viste fingeren til bandet.

Mens resten av bandet gjorde så godt de kunne for å dekke over fadesen, fulgte vokalisten opp med å rive ned enda flere høyttalere og fylledanse rundt med et mikrofonstativ rundt sin stedfortredende vokalist.

Men «Is This It»? Neppe. Vi får skrive det på kontoen «siste stopp etter en lang USA-turné etter en eventyrlig opptur med debutalbumet».

The Strokes har fått en mottakelse de fleste band bare kan drømme om. Dagbladets anmelder ga albumet «Is This It?» terningkast seks og karakteriserte plata som en magisk åpenbaring i «melodisk teft, solid håndverk, musikkforståelse og retroteft».

- Vi har ikke brydd oss om noe annet enn selve musikken, forklarer trommeslager Fabrizio Moretti.

I flere intervjuer har bandet beklaget seg over den sterke hypen de har vært utsatt for, ikke minst fra den unyanserte engelske musikkpressen.

IS THIS IT? Oppførselen til Julian Casablancas, her fra Quart i fjor, fikk mest oppmerksomhet under The Strokes\' konsert i San Diego. I kveld spiller de i Oslo.