Full pakke sangglede

Stor bok- og CD-utgivelse med gamle og nye sangskatter.

BOK/CD: De kjente TV-fjesene Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland er sentrale i utgivelsen «Våre beste viser og barnesanger». Hele 118 sanger er sunget inn på 4 CD-er. Tekster med noter og besifring, et lite leksikon om visekunstnerne og ei enkel gitarskole følger med i to bind i en svært så rikholdig pakkeløsning. Nyberget er arrangør og produsent, mens Lindland synger sammen med barn og Glenn Gulli.

Første bok består av et bredt utvalg av gode, gamle sanger. Andre bok har med nyere låter fra TV og radio, noe er kjent stoff fra 70- og 80-tallet, da dagens foreldre var barn. Å ha hele dette mangfoldige sangmaterialet samlet i en utgivelse er et grep som kan gi suksess, og det vil helt sikkert kunne bidra til å øke både sang- og spilleglede i de tusen hjem.

Dette er ikke en utgivelse som følger den avanserte designtrenden: Her er det enkelt, fargerikt (les: litt glorete) og barnevennlig. Sidene er krydret med en masse foto, flere av dem hobbypreget. Blonde prinsesser i helnorske landskap, brune fjes med blånisseluer, gutter med piggsveis og Man. U.-T-skjorte - en hyggelig miks med bred appell.

Innspillingene av sangene er ikke kunstneriske høydepunkter. Her er det samlebåndpreget gladsang, gjerne enkelt arrangert, uten all verdens tolkning - i tråd med forventningen til en slik type utgivelse. Dessverre setter Nyberget litt for ofte et stressende tempo. Som referanse for å lære seg hvordan sangene skal synges, fungerer innspillingene derimot veldig greit - slik det nok er ment.