Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grammy-utdelingen 2018

Full pott for Bruno Mars: Tok hjem sju Grammy-priser i natt

Ingen nordmenn nådde opp i kveldens Grammy-utdeling.

GRAMMY-UTDELINGEN 2018: Bruno Mars vant Grammy-prisen for blant annet årets sang med låten «That's What I Like». Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble ingen Grammy-pris på Stargate-duoen Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen.

Til tross for til sammen fem nominasjoner til årets utdeling, ble det ingen priser for verken Stargate eller Morten Lindberg.

Stargate var nominert til «Song of the Year» med låten «Issues».

Men i konkurranse med Jay-Zs «4:44», Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber med «Despacito», Logic feat. Alessia Cara & Khalid med «1-800-273-8255» og Bruno Mars med «That's What I Like», nådde ikke den norske popskaper-duoen helt opp.

Prisen gikk til «That's What I Like» med Bruno Mars. Mars vant også prisen for beste R&B-opptreden og beste R&B-sang med den samme låten. I tillegg vant «24K Magic»-albumet både «Record of the Year», årets R&B-album og «Best Engineered Album».

Med prisen for «Album of the Year» blir Bruno Mars mestvinnende artist i 2018.

60-års-jubileum

Grammy-utdelingen 2018, årets store musikkhappening i USA er i full gang, og mange av de aller største, beste og mest kjente innen musikk har samlet seg til fest i Madison Square Garden i New York.

Det er 60. gang at musikkbransjen kårer toppene fra året som har gått. I år er første gang på 15 år at utdelingen holdes i New York.

Blant de nominerte til de aller største kategoriene finner vi stjerner som Ed Sheeran, Lady Gaga, Bruno Mars, og Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber, for å nevne noen.

Bruno Mars er en av artistene som har markert seg med flere Grammy-priser i kveld. Også Kendrick Lamar har kommet spesielt godt ut, med priser for blant annet beste rap-album, beste rap-album og beste rap-låt.

Lamar var storfavoritt på forhånd, med sju nominasjoner, nest etter Jay-Z. Bruno Mars var også blant de tre mest nominerte.

Fem norske nominasjoner

Det var fem norske nominasjoner til årets Grammy-utdeling. I den prestisjetunge «Song of the Year»-kategorien har den norske popskaper-duoen Stargate, som består av Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen, sikret seg en nominasjon, med låten «Issues», som er framført av artisten Julia Michaels.

Tekniker og produsent Morten Lindberg var nominert i fire kategorier: to i «Best Surround Sound Album», i tillegg til «Best Engineered Album» og «Producer Of The Year».

Dessverre nådde Lindberg ikke opp i år heller. Han har per i dag rekord i antall Grammy-nominasjoner uten å vinne.

I kategorien for årets rapalbum var «Tyler, The Creator - Flower Boy» nominert. Anna Lotterud, kjent som artisten Anna of The North synger på to av låtene i albumet. Men prisen gikk til Kendrick Lamar med albumet «Damn».

I kategorien for beste urbane moderne album vant The Weeknds «Starboy», der den norske musikkprodusenten Cashmere Cat er involvert i fire av låtene.

Tidligere Grammy-priser

Tre ganger tidligere har nordmenn stukket av med en Grammy-pris.

Stargate har tidligere vunnet Grammy både i 2008 for «Best R&B Song» med Ne-Yos «Miss Independent» og i 2010 for «Best Dance Recording» med Rihannas «Only Girl (In The World)».

I tillegg vant Truls Mørk prisen i 2001 for beste instrumental soloopptreden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!