Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full pott for Potter

Dagbladet.no har testet spillet Harry Potter og de vises stein for PC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er spillet basert på boken «Harry Potter og de vises stein».

Boken er den første i en serie på fire så langt. Du spiller som en elleve år gammel gutt ved det nå mye omtalte navnet Harry Potter.

Delta i rumpeldunk

Harry Potter har blitt hentet fra gompenes (menneskenes) verden av en kjempe, for å gå på Galtvort skole for trolldom og hekseri.

Dette er hvor du starter å spille, i en sal på den gigantiske skolen Galtvort. Det har ringt inn til time og barna løper til.

Herifra vil du kunne styre Harry gjennom en spennende og magisk reise. Du kan delta i alt fra rumpeldunk(en høytflygende konkurranse på sopelimer) til gruvevognkjøring dypt under gnombankens grunnvoller.

Krevende for barn

Grafikken er god, selv på litt svakere PC`er. Spillbarheten er upåklagelig, lyden er god, spillet har noen lange litt ensformige partier og tendenser til å være for krevende for målgruppen, som er barn i barneskolealder.

Ellers er spillet meget godt egnet for barn, da det utnytter konkurranseelementet og legger til den sjarmerende humoren brukt i boka.

Hadde jeg kunnet, ville jeg gitt spillet en sterk femmer, men jeg gir det terningkast fem.

Hele Norges coronakart