«Senkveld»

Full seerflukt - se tallene

«Senkveld»-oppslutningen har stupt siden høsten 2015, viser tall Dagbladet har fått fra TV 2.

SYNKENDE KURVE: Seertallene er minsket med over 50 prosent siden høsten 2015. Foto/Grafikk: NTB / Kjell Erik Berg / Dagbladet
SYNKENDE KURVE: Seertallene er minsket med over 50 prosent siden høsten 2015. Foto/Grafikk: NTB / Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter 20 år er det slutt for «Senkveld», offentliggjorde TV 2 mandag. Siste program blir sendt fredag 21. mai. Bare seks sendinger gjenstår, informerer kanalen.

TV 2 begrunner «Senkveld»-vrakingen med at de må fornye seg. Programredaktør Kathrine Haldorsen forteller til Dagbladet at de derfor ikke kommer til å fortsette med talkshow-formatet.

- Fornyelsen betyr at vi satser på fire innholdskategorier der talkshow-kategorien ikke er blant disse. Det er vanskelig å få talkshow til å strømme. Fornyelsen i TV 2 er å få folk over til Sumo. De programmene som overhodet ikke strømmes, vil være vanskelig å få på lufta, sier hun.

SIDEN 2018: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet «Senkveld» de siste åra. Foto: TV 2
SIDEN 2018: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet «Senkveld» de siste åra. Foto: TV 2 Vis mer

Full seerflukt

Dagbladet har bedt TV 2 om seertallene for «Senkveld»-konseptet fra 2003 og fram til denne våren. Kanalens pressesjef, Jan-Petter Dahl, sier at TV 2 «ikke har komplette tall for alle sesonger», men sender vår- og høst-oversikt fra og med høsten 2015 til og med våren 2021.

Tallene som TV 2 har delt med Dagbladet, viser seerflukten som har rammet konseptet de siste åra:

Fra høsten 2015 til våren 2021 har«Senkveld» mistet over halvparten, 53 prosent, av seerne.

«Senkveld med Thomas og Harald»:

 • Høsten 2015: 769 000
 • Våren 2016: 602 000
 • Høsten 2016: 533 000
 • Våren 2017: 616 000
 • Høsten 2017: 552 000
 • Våren 2018: 547 000

«Senkveld med Helene og Stian»:

 • Høsten 2018: 537 000
 • Våren 2019: 465 000
 • Høsten 2019: 435 000
 • Våren 2020: 375 000
 • Høsten 2020: 380 000
 • Våren 2021: 362 000
TIDLIGERE SENKVELD-DUO: Thomas Numme og Harald Rønneberg ledet «Senkveld» i en årrekke før Helene Olafsen og Stian Blipp tok over. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIDLIGERE SENKVELD-DUO: Thomas Numme og Harald Rønneberg ledet «Senkveld» i en årrekke før Helene Olafsen og Stian Blipp tok over. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Kaster kortene i lufta

Marianne Massaiu, TV-sjef i mediebyrået Mediacom, er ikke overrasket over nyheten om at programmet tas av lufta.

- Jeg vil ikke si at 300 000-400 000 seere i 2021 er dårlige seertall, men ja, de har gått nedover. For «Senkveld»s del, all den tid Stian Blipp har bestemt seg for å slutte, måtte det likevel gjennomføres et programlederskifte. Skal TV 2 da sette i gang jakten på en ny profil, eller gjøre noe helt nytt, spør eksperten.

- Det ser ut til at de kaster kortene i lufta og ser om de finner nye konsepter som har livets rett. Jeg vil tro at TV 2 fokuserer mye på akkurat den populære programflaten framover. Den er attraktiv hos annonsørene. De beviser også at de klarer å utfordre NRK med nye og gode konsepter, som «Kompani Lauritzen». Det blir spennende å se hva de fyller den ledige plassen med, fortsetter hun.

NAKENYOGA: I denne ukens episode av «Senkveld» er Harald Rønneberg gjest, og da får vi et gjensyn fra da han var med på nakenyoga. Video: TV 2 Vis mer

Sender hilsen

TV-profilene Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet «Senkveld» fra 2003 til 2018, og har nytt stor suksess med konseptet. Overfor Dagbladet sender de en ordknapp og samlet hilsen til arvtakerne Helene Olafsen og Stian Blipp og resten av «Senkveld»-redaksjonen.

- Det er klart det er en vemodig dag for oss som elsker talkshow - men Helene og Stian har gjort en strålende jobb de siste tre åra. Nå ønsker vi dem og hele redaksjonen masse lykke til - og så må de nyte de siste ukene. Og så gleder vi oss til å se dem på skjermen igjen seinere, skriver de.

- KLARER IKKE SNAKKE: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer

Blipp-exit påvirket

I februar ble det kjent at programleder Stian Blipp (30) skulle slutte. På det tidspunktet var det ikke kjent hva som skulle skje med «Senkveld» videre. Blipp tror valget har bidratt til å framskynde prosessen om å legge ned programmet.

- Jeg tror ikke at det er den direkte grunnen, men at det var en påvirkende faktor og noe som framskyndet den prosessen. Selv om det ikke er noe kjekt å ha den rollen, forteller han til Dagbladet.

- Vi fikk vite det mellom ni og halv ti i morges. Det kommer jo overraskende på, men likevel var det et potensielt utfall som vi bakerst i hodet både var litt redd for og forventet, sier Blipp.

- Har du tenkt at det går den veien?

- Jeg har ikke tenkt at det skulle gå den veien, men når jeg har tenkt tilbake på beslutningen om å slutte, så var det en av mange mine våkenetter at dette kunne skje, innrømmer han.

Dagbladet har forsøkt Olafsen for en kommentar, men har ikke lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer