Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Sherlock Holmes»

Full «Sherlock»-krangel: - Patetisk

Skuespillerne Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i tottene på hverandre om mulig ny sesong.

Nyeste sesong: Traileren til sesong 4 av BBC-serien «Sherlock». Om det blir en ny sesong er ennå uklart. Video: BBCVis merVis mer Vis mer

(Dagbladet): Fansen har lenge ventet på en sesong nummer fem av den populære BBC-serien «Sherlock». Det har vært mye spekulasjoner om det ville bli en ny sesong.

Men nå har det brutt ut full krangel mellom de to stjernene Benedict Cumberbatch og Martin Freeman om framtida til serien, ifølge The Independent.

De to spiller henholdsvis Sherlock Holmes og hans makker Doktor Watson. Freeman har nå i klare ordelag meldt fra om at han synes forventningene til en ny sesong er for store, og at det gjør at det ikke lenger er gøy å spille.

- «Sherlock» hadde en veldig høy kvalitet fra begynnelsen av. Og når du begynner med så høy kvalitet, er det ganske vanskelig å opprettholde den, sa Freeman i et intervju med The Telegraph i mars.

Freeman er særlig kjent for å ha spilt Bilbo Baggins i trilogien «Hobbiten».

- Folks forventninger gjør at deler av arbeidet ikke er moro lenger. Det er ikke noe du kan nyte. Det er heller «Du bør for helvete gjøre dette, ellers er du en idiot». Det er ikke gøy lenger.

«Sherlock» er basert på bøkene til forfatter Arthur Conan Doyle. Men i motsetning til bøkene, hvor handlingen er satt til 1800- og 1900-tallet, lever BBCs «Sherlock» i nåtid.

- Ikke enig

For Benedict Cumberbatch har serien vært en yrkesmessig suksess. Den ble døråpneren for diverse store filmroller.

Og nå slår kollega Cumberbatch tilbake mot Freeman, i et intervju med The Telegraph. Han mener Freemans holdning er «patetisk», og at høye forventninger ikke er nok til å stoppe en ny sesong:

- Det er ganske patetisk hvis det er alt som skal til for at du ikke vil ta tak i virkeligheten din, sier Cumberbatch

- På grunn av forventningene? Jeg vet ikke. Jeg er ikke nødvendigvis enig i det, sier skuespilleren.

Dermed er døra for en ny sesong langt fra lukket. En av serieskaperne, Steven Moffat, sa forrige uke at serien ville komme tilbake på et tidspunkt, men ikke i den aller nærmeste framtida.

- Vi elsker alle showet. Og vi ville elsket å komme tilbake og lage en ny sesong. Men vi gjør det ikke akkurat nå, sa Moffat, ifølge The Sunday Express.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media