Full skjæring i filmfestival

Hvem skal egentlig bestemme i Kortfilmfestivalen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hele programkomiteen i Kortfilmfestivalen i Grimstad har trukket seg fra sine verv med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er lengre tids maktkamp med den daglige lederen i festivalen, Torunn Nyen.

Situasjonen skal ha tilspisset seg etter at programkomiteen ville redusere konkurranseprogrammet, og dermed andelen norske filmer, i festivalen.

Dette var Nyen uenig i, fordi hun mente det ville gå ut over festivalens økonomi. På et ekstraordinært styremøte 19. november fikk den daglige lederen styret med på at det var hun som hadde siste ordet i spørsmål om hva festivalen skal inneholde.

- Det motsatte av det vi har kjempet for

– Vi mener et redusert konkurranseprogram ville stimulere til en fornyelse av festivalen. Men når styret sier at det er daglig leder som har siste ordet, er det det motsatte av den strukturen vi har kjempet for, og som ble diskutert inngående da vedtektene ble laget, sier programkomiteens Helga Fjordholm, som har arbeidet med festivalen i over tjue år, til Dagbladet.no.

Kortfilmfestivalen i Grimstad er en av landets såkalte knutepunktfestivaler, som får ekstra statlig støtte for å bygge opp kompetanse på sitt felt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer