Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full skjæring mellom TV 2 og Canal Digital

Fra og med tirsdag er de fleste av TV 2s kanaler borte fra grunnpakken som Canal Digital tilbyr sine kabelkunder.

IKKE I HD LENGER: Fra tirsdag fjerner Canal Digital alle TV 2-kanalene, untatt SD-versjonen av hovedkanalen, fra kanalpakkene sine. Da blir altså ikke Lars Erik Blokkhus i Skal vi danse like skarp lenger.    Foto: Eirik Helland Urke
IKKE I HD LENGER: Fra tirsdag fjerner Canal Digital alle TV 2-kanalene, untatt SD-versjonen av hovedkanalen, fra kanalpakkene sine. Da blir altså ikke Lars Erik Blokkhus i Skal vi danse like skarp lenger. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

(Dagbladet): Bare hovedkanalen i det gamle SD-formatet vil fremdeles være tilgjengelig, framgår det av en pressemelding fra TV 2. Fjernsynskanalen ser rødt og mener Telenor-eide Canal Digital bryter inngåtte avtaler

- Canal Digital Kabel-TV er nå den eneste distributøren i landet som ikke tilbyr vår hovedkanal i HD-format i sin grunnpakke, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

- Ut ifra eksisterende avtaler skal både Nyhetskanalen og Bliss ligge i CDKs grunnpakke. I tillegg har CDK gjennom helgen ført mange av sine kunder bak lyset gjennom å hevde at de har «mistet» Zebra. Fakta i saken er at CDK har sagt opp avtalen med Zebra, fortsetter Indrøy.

Han mener Canal Digital utviser en kundefiendtlig holdning som skaper irritasjon hos egne kunder.

- Våre sentralbord i Bergen og Oslo har gjennom helgen blitt kontaktet av CDK-kunder som vil vite hvordan de kan skifte TV-distributør, sier han.

Informasjonssjef for CDK, Catharina Kokkim, mener det hele er uproblematisk.

- Vi legger nå om grunnpakken for våre kunder. Den vil da bestå av en fast del og en valgfri del. Noen av TV2-kanalene vil være tilgjengelig som valgfrie kanaler, så det vil ikke få noen stor betydning for våre kunder, sier Kokkim til Dagbladet.

Hun mener at dette ikke er snakk om kundefiendtlig holdning.

- Heller tvert om. Vi legger nå til rette for at folk skal kunne velge kanaler utifra eget ønske, sier Kokkim.

Endringen vil ikke ha noen betydning for Canal Digitals parabol-kunder.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media