Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full støtte til NRK i striden om tiggerdokumentar

Kringkastingsrådet gir full støtte til NRKs Brennpunkt-redaksjon for den omstridte reportasjen «Lykkelandet» om rumenske tiggere. 

SKAPTE DEBATT: NRK Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet». Foto: Faksimile NRK
SKAPTE DEBATT: NRK Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet». Foto: Faksimile NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet møttes fredag i København.

- Dette er noe av det viktigste som har vært sendt på TV i nyere tid. Jeg synes ikke diskusjonen om bildene endrer på inntrykket av dokumentaren. All ære til NRK som har tatt tak i dette temaet, sier den tidligere KrF-politikere Filip Rygg ifølge Aftenposten.

Tiggerdokumentaren «Lykkelandet» ble vist i april. I kjølvannet fikk NRK flere klager på dokumentaren, blant annet for bruken av bilder. Dokumentaren viste bilder av kjøleskap og kofferter fulle av penger, som programskaperne hevdet var tatt av de involverte.

I ettertid har dette imidlertid ikke vist seg å stemme, men at bildene var gamle.

Flere i Kringkastingsrådet er kritiske til bruken av virkemidler.

- Stemmebruken, lyden, musikken og bildebruken hadde ikke trengt å være så tydelig. Når det da også kommer fram i ettertid at noen av bildene ikke burde vært brukt, skaper det et inntrykk av slurv i redaksjonen, mener Ap-politiker Mette Gundersen.

(NTB)

Hele Norges coronakart