Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full strid i dansebandmiljøet i Sverige

- Det er fullstendig, jævla korka.

INGEN DANS PÅ ROSER: Dansebandmiljøet i Sverige krangler om hvem som skal gå på dansebandfestivaler og tilstelninger. Her er jazzmusiker Gunhild Carling sammen med danseband-entusiast og jurymedlem i SVTs populære TV-program «Dansbandskampen», Thomas Deutgen. Foto: Stella Pictures
INGEN DANS PÅ ROSER: Dansebandmiljøet i Sverige krangler om hvem som skal gå på dansebandfestivaler og tilstelninger. Her er jazzmusiker Gunhild Carling sammen med danseband-entusiast og jurymedlem i SVTs populære TV-program «Dansbandskampen», Thomas Deutgen. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Denne uka møtes danseband-entusiaster fra hele verden på festivalen «Dansbandsveckan» i Malung i Sverige.

Men tida før den årlige festivalen har ikke bare vært en dans på roser for danseband-miljøet i Sverige.

- De skremmer bort folk Etter at TV-programmet «Dansebandskampen» startet å gå på SVT, ble de svenske bandene enda mer populære, og nådde ut til større publikum.

Men med et større publikum, kommer også problemene.

- Den store motsetningen finnes mellom danserne, hardcore-dansepublikummet, og de som bransjen prøver å nå ut til, nemlig de som går rundt og drikker vin. Danserne, som de selv kaller seg, skremmer folk bort. Det er så jævlig dumt. Det ser ut som en gymsal der ute, sier Thomas Deutgen til Expressen.

Deutgen har ledet flere radioprogram om dansebandsmusikk, og var også jurymedlem i SVTs program «Dansbandskampen».

Han mener de innbitte danserne ødelegger for hele dansebandsmiljøet.

- Det er fullstendig, jævla korka, sier han til avisa.

- Tok nesten livet av dansestedene - Lasse Stefanz og vi lokker ut de «vanlige» menneskene, som vil spise, ta en øl og høre på musikk. Visse band trekker bare de som går ut for å danse. Vi syns det er morsommere med en blanding, sier Peter Larsson fra bandet Lars-Kristerz, og legger til:

- Arrangørene liker jo dessverre ikke de som bare danser, heller. De drikker vann og har med seg mat i bilen.

Bengt-Åke Johnsson, sjef for dansbandsarrangmentet Ekebo nöjescentrum, er enig med Larsson.

- Disse ekstremdanserne, som jeg kaller dem, de holder nesten på med konkurransedans. På et tidspunkt tok de nesten livet av dansestedene, sier han til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling