Full tenning i Spektrum

Avenged Sevenfold viste at de er rustet til å ta arenametalen inn i neste tiår.

MORGENDAGENS METALHELTER: M. Shadows og hans amerikanske kumpaner har kommet for å bli. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MORGENDAGENS METALHELTER: M. Shadows og hans amerikanske kumpaner har kommet for å bli. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Huntington Beach-bandet Avenged Sevenfold er på mange måter et erketypisk fenomen blant den oppvoksende generasjonen av musikkonsumenter.

Da bandet slapp sitt femte album «Nightmare» tidligere i høst, gjorde det lite ut av seg på norske salgslister. Likevel ble bandets oppsatte Sentrum Scene-konsert utsolgt på få timer og deretter flyttet til Oslos storstue, Spektrum.

Det var heller ingen tvil om at den unge menigheten har gjort hjemmeleksen sin. I det Simon & Garfunkels «The Sounds of Silence» sklir over i «Nightmare» og Avenged Sevenfolds fascinerende skrekkabinett åpenbarer seg med svulmende flammer, skriker publikum teksten så høyt at det nesten overdøver bandet.

Kler storformatet Sist gang gjengen gjestet Norge, var det som oppvarmere for Iron Maiden på Valle Hovin i 2008, og det er mer enn tydelig at gjengen har tatt opp i seg en del av kunstene som kreves for å fylle det store formatet.

Dette innebærer lite subtile kulisser (i dette tilfellet noe som kan minne om en hjemsøkt kirkegård), uhemmet publikumsfrieri og refrenger som lett kan kastes tilbake av publikum. Noe som selvsagt skjer mer eller mindre uavbrutt konserten gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer