Full tenning!

En molotowcocktail av metal og følelser.

Konsert: Tromøy (Dagbladet): Det var litt av en forestilling som utspant seg utover nattetimene i Hove-skauen. Festivalledelsen har vist en imponerende evne til å lukte seg frem til kredible blinkskudd. Hatebreed føyer seg således inn i rekken av eksotisk tungskyts som er sjelden vare her til lands.

New Haven-kvintetten svarte på tillitten med en oppvisning som vil bli snakket om i lange tider. Det ble en salig røre av kjærlighet, metal og en mølje av pumpende knyttnever.

Når den blytunge basslinjen til «Destroy Evrything» melder sin ankomst etter to låter, er slaget allerede vunnet. En hyperaktiv Jamey Jasta leder publikum gjennom en time med briljant moshcore som bare øker i intensitet for hvert minutt.

Med krystallklar lyd, en rytmeseksjon som fikk Tromøy-grunnvollene til å skake og et perfekt utvalg låter fra «Perseverance», «The Rise of Brutality» og sisteskiva «Supremacy», kunne det ikke gå galt.

Jasta kommer med konstante oppfrodringer om å «gå bananas», men bedyrer samtidig at man må vise omtanke for sidemannen. På Hatebreed-konsert er det nemlig bare stemmen som skal ødelegges.

Før «Live For This» beordres guttene om å løfte jentene opp på skuldrene, men for all del, vis respekt; «don’t be cruel to the girls!», som han sier. Det er litt av et skue å bivåne Hatebreeds kyniske kampriff akkompagnert av tusener av veivende hender kun en høyprofilert hiphop-artist verdig. Under avslutningen «I Will Be Heard» forandres grusplassen til en kollektiv trampoline der hoder deiser i sammen i ren eufori. Når lysene slukkes vandrer folk ut i natten naturlig høy på en absurd blanding av moshcore og kjærlighet.

Totalt overlegent, rett og slett.

PUMPENDE KNYTTNEVER: Hatebreed overbeviste på Hove i går. Her fra en konsert i Italia i 2006. Foto: <a href=
PUMPENDE KNYTTNEVER: Hatebreed overbeviste på Hove i går. Her fra en konsert i Italia i 2006. Foto: Vis mer