Full uttelling

Det er ingen tvil: «Nytt på nytt» er Norges mest populære tv-program. Fredagens utgave var årets mest sette program her i landet.

«Nytt på nytt» har i tillegg til førsteplassen også tre andre plasseringer på årets ti-på-topp-liste.

- Dette er vi selvsagt veldig fornøyd med. «Nytt på nytt» har tydeligvis blitt et konsept som har satt seg, vi har klart å lage et ukeaktuelt moroprogram som lever i beste velgående, sier prosjektleder Charlo Halvorsen i underholdningsavdelingen i NRK.

Forhåndsprosedyre

Fredagens utgave av «Nytt på nytt» var program nummer 101 siden starten våren 1999. Over halvannen millioner nordmenn samlet seg foran tv-skjermene for å høre hva Anne-Kat. Hærland ville finne på å si om sin egen promillekjøring.

- Vi fikk jo god drahjelp av VG og Dagbladet, da, sier Halvorsen, som til tross for kritikk fra flere hold står ved at det var en korrekt avgjørelse å la Hærlands famøse bilkjøring være et tema i programmet.

- Selvfølgelig! fastholder Halvorsen.

En av dem som stiller seg kritisk til at Hærland fikk tulle med sitt lovbrudd på tv, er leder av Kringkastingsrådet Kjellbjørg Lunde. I går sendte hun en henvendelse til NRK-ledelsen om at hun ønsker å diskutere «Nytt på nytt»-programmet på rådets neste møte 11. desember.

- Poenget her er ikke at en alvorlig hendelse i en av programledernes liv blir underholdning, men at hun som lovbryter får lov til å forhåndsprosedere sin sak på tv. Promillekjøringen gikk jo som en rød tråd gjennom programmet og ble også brukt i markedsføringen på forhånd. Det er de metodene jeg vil at vi skal diskutere, sier Lunde.

Fortsetter på nyåret

Lunde fikk mange reaksjoner i går, etter at hun i søndagens VG uttalte at hun reagerte negativt på måten «Nytt på nytt» valgte å takle Hærland-saken på.

- Det er en del folk som både har ringt, sendt e-post og kommet bort til meg i dag, ja, bekrefter Lunde.

«Nytt på nytt»-gjengen går torsdag i studio for å lage program nummer 102. Og NRK har allerede bestemt at serien skal fortsette på nyåret.

Selv om fredagens «Nytt på nytt» er årets mest sette tv-program her i landet, er det et stykke igjen til tidenes seerrekord: Den ble satt på NRK under fotball-VM i 1994, da 2139000 nordmenn så Kjetil Rekdal sette inn 1-0-målet mot Mexico.

SUKSESS: Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum trekker flere seere enn noe annet program her i landet....
... Fredag samlet over halvannen millioner nordmenn seg foran tv-skjermene for å høre hva Anne-Kat. Hærland ville finne på å si om sin egen promillekjøring i «Nytt på nytt». Andreas Viestad var gjest på Anne-Kat.s lag.