Fulle og nedkjørte

Først laget de en plate som fikk kritikerne til å gå i spinn. Deretter holdt Midnight Choir på å gå til grunne. Både bandet og medlemmene. Nå tør Atle Bystrøm og co. å se dagslys igjen. -Jeg hadde valget mellom å rydde opp i livet mitt eller drekke meg ihjel, forteller den begavede låtskriveren.

Det er et åpenhjertig Midnight Choir som kommer til overflaten igjen etter to års stillhet. For etter det episke og rent ut sagt fantastiske «Olsen's Lot»-albumet I 1996- forsvant Choir helt fra offentligheten. Årsaken var at de gjennomgikk en krise som

fullstendig holdt på å ta knekken på bandet.

-Vi befant oss i en veldig usunn situasjon, forteller Midnight Choir i et intervju med Dagbladet. Medlemmene i bandet slutta å snakke med hverandre, på byen gikk ryktene om at gruppa var oppløst og inntil nylig hadde de ikke gjort en konsert på over
to år-

Uten dagslys på to år

-Etter den fenomenale mottakelsen som «Olsen' Lot» fikk i norsk presse, var det naturlig nok en stor skuffelse for Midnight Choir at plata ikke solgte mer enn rundt 5 000 her hjemme og at de ikke fikk innpass på et internasjonalt marked, men det er

ikke dette de oppgir som hovedårsaken til den vanskelige tiden de har gått igjennom.

-/b>
«Olsen's Lot» avsluttes med setningen «In the ruins of my world-.». Og skal vi tro Bystrøm var ikke virkeligheten så mye lysere.
-Plata var dyster, nesten suicidal. Men det var litt slik det føltes også. Hadde vi reist på turnh tror jeg det kunne gått fryktelig galt, sier han.

Yoga og symfonier

Men istedenfor å gå til grunne med drikking og depresjoner, har Bystrøm & co sakte men sikkert funnet tilbake til en levelig tilværelse igjen.

Rock n'roll-livet er egentlig veldig tomt. Du skal se bra ut, selge plater og skrike høyest for å få oppmerksomhet. Heldigvis har jeg funnet andre verdier-
Bassist Ron Olsen, Atles bror har funnet sitt nye jeg gjennom yoga, mens Bystrøm gjennom musikken dyrker den søkende, eksistensielle siden av livet.

Ny vår

-Nå starter jeg hver dag med en symfoni. Så gjør jeg det jeg er aller mest opptatt av, nemelig skape musikk. Det er det som betyr noe. Åndelig sett har jeg aldri hatt det bedre, fastslår Bystrøm.

-Sin «nye vår» har Midnight Choir benyttet til å spille inn et nytt album. «Amsterdam Stranded» ble festet til tape i Lisboa i løpet av våren. Hammond-orgel, strykere og piano preger plata. Som sist har Walkabouts-sjef Chris Eckman produsert mens

tekniker-legenden Phill Brown (Talk Talk, Stones, Marley etc- også har lurt i kulissene. Se opp for det som kan bli en av årets store norske, utgivelser.

«Amsterdam Stranded» gis ut 15. september. Den 7. juni åpner de andre dag av Norwegian Wood-festivalen sammen med gjesteartist Chris Eckman.

<B>TØFFE ÅR:</B> -Rock'n Roll kan være fryktelig tomt, mener Midnigt Choir. Bandlivet holdt på å ta knekken på dem, men nå er alt så meget bedre.