Fullendt artist i en alder av 22!

Monica Heldal albumdebuterer på imponerende vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ryktene er gått foran Monica Heldal fra Bergen. Og de viser seg å holde ord - hun er virkelig en av disse artistene som bare har det.

Det er ikke mange forunt å være fullendt artist i en alder av 22.

Blues m.m. I blueskretser er det snakket om en ung, glitrende gitarist, men singer/songwriter Heldal er også interessant for lyttere med et hjerte som banker for britisk folkrock og den mørkere delen av countrymusikken.

Danny Thompson «Die For You» føles for eksempel som en miks av Fairport Convention (med Sandy Denny), Nick Drake og tradisjonell norsk folkemusikk. «Fightin' Son» og «Silly Willy» har dessuten Danny Thompson på kontrabass - bassist i Pentangle og dermed britisk folkrockveteran.

Thompson har også samarbeidet med annen Thompson, Richard fra tidlig Fairport Convention, så her er det referanser og tråder i mange retninger.

Festivaljobber Få artister har dessuten oppnådd mer oppmerksomhet før de har gitt ut ei eneste plate enn det som er blitt Monica Heldal til del: I fjor spilte hun på hovedscenen på Norwegian Wood, hun har spilt på Bylarm og turnert med den unge briten Ben Howard og bidratt på hans ep, i sommer fikk hun Bendiksenprisen og hun spilte på Bergenfest, Notodden Blues Festival og Øya-festivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer