DEBATT

Debatt: Regjeringskvartalet

Fullfør Henrik Bulls regjeringspalass

Negativitetens triumf.

SKISSE: Slik mener man at Henrik Bulls regjeringspalass kan se ut. Foto: Folkeaksjon for ferdigstillelsen av Henrik Bulls regjeringspalass
SKISSE: Slik mener man at Henrik Bulls regjeringspalass kan se ut. Foto: Folkeaksjon for ferdigstillelsen av Henrik Bulls regjeringspalass Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjetil Rolness skriver i Aftenposten 20. juli at blesten rundt rivningen av Y-blokken i regjeringskvartalet er skapt av en estetisk elite. Han skriver satirisk og han skriver godt. «Y-vernerne er de dannede. Vi andre mangler forstand», spøker han.

Alle som bruker øynene ser jo at Y-blokken er stygg, har vært stygg og vil alltid være stygg. Dette er en observasjon fra oss som forholder oss objektive til bygget (og virkeligheten for øvrig), og som i tillegg nekter å akseptere at et bygg har verdi, bare fordi det ble bygget i sosialdemokratiets storhetstid eller fordi en Picasso-dilettant har tegnet barnetegninger i sementen.

Kjetil Rolness har flere gode poenger og jeg anbefaler alle interesserte å lese hans innlegg. Imidlertid er det noe uhyggelig gjenkjennelig med hans tekst som jeg ser ofte fra denne kant. Teksten oser av negativitet og kommer ikke med noen alternativer.

Avslutningsvis i innlegget skriver Rolness: «Og historien gjentar seg: Statsbygg vil klistre et visuelt utfordrende «signalbygg» til H-blokken, slik Y-Blokken klistret seg til Deichmanske. Fra noen synsvinkler vil nybygget fullstendig dekke Høyblokken. Men vent: Om 50 år starter hylekoret for å bevare A-blokken».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer