Fullsatt kirke tok farvel med Liv Marit Wedvik

Begravelse i Gjerpen kirke i dag.

SKIEN/OSLO (Dagbladet): «En familie som holder sammen er uovervinnelig» sto det på kransen som dekket kistelokket til artisten Liv Marit Wedvik. Det var hennes barn og ektemanns siste hilsen til sin mor og ektefelle, som gikk bort i en tragisk ulykke i pinsehelgen.

Wedvik ble bare 45 år. Hun etterlot seg ektemannen Kjetil Bergan og to døtre fra tidligere forhold. Også ektemannens sønn sto bak kransen.

- Ingen kunne forutse det som skjedde. Ingen kan klandres, og ingen bærer skyld, sa prest Øystein Aronsen i begravelsesseremonien i Gjerpen kirke i Skien i dag.

- Det som ikke skulle skje, simpelthen skjedde. Sorgen kan vanskelig beskrives med ord, men bærest best med tårer, sa presten mens regnet høljet ned over Grenland-området.

- Ingen får lov til å klage over været i dag - sånt vær som dette koste hun seg i, sa presten.

Storskjerm Wedviks musikk ble spilt både i og utenfor kirken i forkant av seremonien. Preludium var en av Liv Marits mest populære låter, «Riding out the storm», i et opptak med henne selv. Mens den ble spilt ble det vist bilder fra hennes liv.

Kirken, som har rom for 550 mennesker, var fullsatt, og enkelte måtte ta til takke med ståplasser bakerst. Grunnet stor pågang var det satt opp en storskjerm utenfor kirken. Gjerpen kirke var preget av et hav av blomster - store, hvite bårebuketter.

TV-personlighet Pia Haraldsen, tidligere toppalpinist Finn Christian Jagge, rallysjåfør Henning Solberg og artist Tor Erik Gunstrøm var blant de profilerte menneskene som deltok i begravelsen.

Trekløver Wedvik var bare 20 år gammel da hun ble mamma første gang. Men ifølge presten klaget hun aldri over livet som tobarnsmor - selv om det kunne bli «vel mye spaghetti på boks».

- For et trekløver dere har vært! Og dere delte henne med resten av Norge, sa presten.

Etter mye omtalte kjæresteforhold til investoren og båtraceren Bjørn Rune Gjelsten og Hellbillies-vokalisten Aslag Haugen traff Wedvik i 2007 Kjetil Bergan, som hun giftet seg med året etter.

- Hos deg fant hun alt hun trengte, sa presten.

- Sammen var dere Knoll og Tott og utviklet et dypt vennskap. Kjetil, du sier Liv Marit var din store kjærlighet, sa han.

GJENNOMBRUDD: Liv Marit Wedvik slo gjennom som 33-åring i 2003 og solgt til gull med plata «Then He Kissed Me...». Foto: ANDERS GRØNNEBERG
GJENNOMBRUDD: Liv Marit Wedvik slo gjennom som 33-åring i 2003 og solgt til gull med plata «Then He Kissed Me...». Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Både ektemannen og de to døtrene - først den yngste, deretter den eldste - har holdt minnetaler. Mens døtrene talte holdt stepappa Kjetil Bergan rundt dem. Familien ønsker at de private minnetalene i kirken ikke gjengis i media.

Synger Den svenske artisten Sonja Aldén, kjent fra en rekke opptredener i Melodifestivalen - svenske Melodi Grand Prix - sang balladen «Du är allt» etter minneordene. Wedviks mangeårige samarbeidspartner og venn Lars Aas Hansen framførte «This is for you» sammen med bandkollega Endre Christensen.

Postludium var R.E.M.s «Everybody Hurts». Ved jordpåkastelsen ble salmen «Alltid freidig når du går» sunget.

Solgte titusener Liv Marit Wedvik var tannpleieren fra Skien som ble hele Norges country-dronning. Hun hadde bakgrunn fra danseorkesteret Geir Ødegaardens Orkester da plateselskapsdirektøren Arvid Berge, som hadde hatt stor suksess med Heidi Hauge i samme sjanger, ringte og tilbød kontrakt som soloartist.

Hun debuterte i 2003 og solgte titusener av CD-er med sine første tre album, samt juleplata hun ga ut sammen med Hauge og Jenny Jenssen.

Etterhvert ønsket hun å ta musikken i en mer seriøs retning og signerte i 2005 kontrakt med EMI. De siste ti årene har hun også deltatt i en rekke tv-konsepter, som «4-stjerners middag», «71 grader nord» og «Skal vi danse».

Familiens talsmann Geir Tangen har kalt Wedvik et menneske som alltid bød på seg selv.

- Jeg og alle som møtte henne husker henne for smilet og det smittende humøret. Hun var alltid blid og hadde et innholdsrikt og morsomt liv. Det gjenspeiles i reaksjonene det norske folk har vist, sier Tangen til Dagbladet.

POPULÆR: I 2007 deltok Wedvik i «Sklal vi danse» og kom på femteplass med dansepartner Asmund Grindaker Foto: Heiko Junge / SCANPIX
POPULÆR: I 2007 deltok Wedvik i «Sklal vi danse» og kom på femteplass med dansepartner Asmund Grindaker Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer