ALLE VIL SE SJEFEN: Svenskene er forbannet etter det de karakteriserer som billettrot i forbindelse med de planlagte Springsteen-konsertene i juni. Foto: BILL KOSTROUN / SCANPIX
ALLE VIL SE SJEFEN: Svenskene er forbannet etter det de karakteriserer som billettrot i forbindelse med de planlagte Springsteen-konsertene i juni. Foto: BILL KOSTROUN / SCANPIXVis mer

Fullstendig billettkaos i Sverige

Systemet kollapset da alle ville se «The Boss».

(Dagbladet.no): Bruce Springsteen kommer til Norge og Bergen for å gjøre to konserter den 9. og 10. juni. De 44 000 billettene - som ble lagt ut for salg i går - ble revet bort på knappe 40 minutter, melder Bergens Tidende.

Også i Sverige er Springsteen-feberen høy. Så høy, faktisk, at billettsystemet rett og slett kollapset da alt for mange hardbarka fans forsøkte å sikre seg inngang på sommerens store konsertopplevelse samtidig i går morges.

«FY FAN»
Rotet har satt sinnene i kok i nabolandet: Flere opplevde å stå flere timer i kø, få kredittkortet belastet med store summer - for deretter å motta beskjeden om at kjøpet var avbrutt, og at billettene ville bli makulert, melder Aftonbladet.

- De har dratt 1150 kroner, men jeg har ikke noe bookingnummer, og altså ingen billetter. FY FAN, skriver én av de uheldige - Liselott Öfverbeck fra Trelleborg - i avisas kommentarfelt på nettet.

Den samme avisa har mottatt flere hundre e-poster som kritiserer konsertarrangøren Live Nation for det sviktende salgssystemet.

I går ble det endog lansert en egen underskriftskampanje på avisas nettsider, for å få bukt med elendige salgsløsninger på nett og rådyre svartebørsbilletter. I skrivende stund har over 14 000 irriterte - og sannsynligvis billettløse - mennesker skrevet under på oppropet.

- Skal få billettene
Arrangøren hadde på forhånd byttet leverandør fra Ticnet til tyske Enetim, uten at dette gjorde at billettsalget gikk glattere av den grunn - snarere tvert i mot.

- De som har betalt, skal få billettene sine, forsikrer arrangør Marc Fettes fra Live Nation - og oppgir videre en feil ved betalingstjenesten Netgiro som årsak til de massive problemene.

Omtrent 63 000 billetter til Stockholms-konsertene den 4. og 5. juni var borte på drøye to timer. Seinere samme dag forsvant ytterligere 31 500 billetter, da en tredje ekstrakonsert ble lagt ut for salg i 15-tida, skriver Aftonbladet.

I dag ble ytterligere 2000 uavhentede billetter til Stockholms-konsertene lagt ut, melder Expressen.

TILBAKE TIL SOMMEREN: Bruce Springsteen kommer til Bergen i juni. Her er mannen på vei til den siste av to konserter på Valle Hovin i juli i fjor. Foto: STELLA PICTURES
TILBAKE TIL SOMMEREN: Bruce Springsteen kommer til Bergen i juni. Her er mannen på vei til den siste av to konserter på Valle Hovin i juli i fjor. Foto: STELLA PICTURES Vis mer