DEBATT

Debatt: Politikere i Pride-paraden

Fullstendig feil vei å gå

Selvfølgelig skal også partiene få feire kjærligheten.

STATSMINISTEREN MED: For første gang i historien gikk landets statsminister først i landets største Pride-parade. Her er statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie på Grønland under paraden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STATSMINISTEREN MED: For første gang i historien gikk landets statsminister først i landets største Pride-parade. Her er statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie på Grønland under paraden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I år som de siste 17-18 årene har jeg gått i Pride-paraden i Oslo sammen med de jeg jeg føler meg aller mest hjemme hos. Vi begynte med ganske få, vi har vært helt nede i 4-5 som gikk bak vår blå fane.

Så har vi markert oss innad i partiet. Vi har tatt opp saker som berører LHBTIQ-personer. Vi diskuterer LHBTIQ-saker, diskriminering, inkludering og minoritetspolitikk, fremmer forslag og tar initiativ i regjering, på Stortinget, og ikke minst rundt i hele landet gjennom lokalpolitikere. Dette er noe vi gjør hele året.

Systematisk arbeid gir resultater, det gir medspillere, diskusjonspartnere og gode løsninger. Derfor har etter hvert stadig flere blitt med, ikke bare i diskusjonene og forslagene vi jobber med gjennom hele året – men også i Pride-paraden. I Oslo så vel som over hele landet.

Fordi mine partifeller ser at noe av kjernen i det liberale demokratiet nettopp er evnen til å ivareta minoritetene, også seksuelle minoriteter. Derfor vil vi gjerne være med å feier kjærligheten, mangfoldet og inkluderingen.

I år var vi rundt 150 som gikk sammen i Pride-paraden i Oslo, og for første gang i historien gikk landets statsminister først i landets største Pride-parade. Det er ikke noe nytt at Erna går foran i en Pride-parade. Hun har gjort det i Bergen, Trondheim og Stavanger også. Det er et resultat av hun i hele sitt politiske virke har vært en tydelig stemme som har bidratt til at Norge har kommet så langt som vi har i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer