Fullstendig på bærtur

Uspennende, usammenhengende og uinteressant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: I løpet av et halvt minutt setter regissør Dave Mayers sin egen film i perspektiv, og strør salt i såret til alle som har lidd seg gjennom «The Hitchers» første 50 minutter. Jeg snakker selvfølgelig om filmens høydepunkt og skumleste øyeblikk: de 30 sekundene Hitchcocks «Fuglene» vises på et TV-apparatet i bakgrunnen.

Hvorfor han har inkludert denne scenen er underlig. Ikke bare forteller den korte snutten oss om skrekkfilmens tilstand som genre, men Mayers framstår også som Hitchcocks rake motsetning hva gjelder valg av virkemidler og filmatisk oppbygning. At han hyller den gamle mesteren, kan sammenliknes med at svenske E Type skulle lagt inn en hyllest til Frank Sinatra på sin siste skive.

Virvar


I tillegg til dette, er det mest overraskende med «The Hitcher» at rulleteksten krediterer en gruppe manusforfattere.

Gjennom 80 minutter haiker nemlig regissør Mayers seg fra filmgenre til filmgenre. En strekning lager han halsbrekkende action, der biler snurrer i sakte film gjennom luften og helikoptre går på snørra i sanden. I en annen lager han splatter, der halspulsårer kuttes og blod spruter i strie strømmer. Og i en tredje forsøker han å kopiere og modernisere originalfilmen fra 1986. Resultatet er et underlig, usammenhengende virvar, der det mest av alt virker som om musikkvideoregissør Meyers har problemer med å konsentrere seg mer enn fem minutter av gangen.


Ødemarken


Forresten, filmen handler om to solbrune, lettkledde ungdommer som kjører gjennom den amerikanske ødemarken.

Der plukker de opp en haiker (Sean Bean), som viser seg å være en blanding mellom psykopaten Jason («Friday 13th») og den alltid tilbakevendende Agent Smith («The Matrix»).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer