Fullt av katter fra hele kloden

Wandrups utvalgte: Tor Åge Bringsværd med praktbok med myter og eventyr.

FLOTT DESIGN: Katteboka til Tor Åge Bringsværd er en flott utstyrt kaffebordsbok, med katteillustrasjoner av blant andre Utgawa Kuniyoshi.
FLOTT DESIGN: Katteboka til Tor Åge Bringsværd er en flott utstyrt kaffebordsbok, med katteillustrasjoner av blant andre Utgawa Kuniyoshi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tor Åge Bringsværd har aldri lagt skjult på sin fascinasjon for katter. Nå har han tatt denne interessen helt ut og utgitt en uunnværlig kattebok for enhver katteelsker.

«1001 katt» er proppfull av fortellinger, myter, eventyr, anekdoter, legender og religiøse forestillinger knyttet til katten.

Katten er dikterens dyr. Selv om det fins eksempler på flotte forfattere med forkjærlighet for hunder, blant dem tre av høstens bestselgere (Vigdis Hjorth, Karin Fossum og Anne B. Ragde), foretrekker påfallende mange katten, kanskje på grunn av dens mangel på evne til å ta dressur.

Cora Sandel sa det slik: Hvem har noensinne hørt om en sirkuskatt?

Bringsværd har samlet kattestoff så lenge han «har kunnet mjaue», som han uttrykker det. Dette er samlet i avdelingene «Egypts hellige katter», «Hjelpsom og trofast», «Den selvstendige katten», «Tullekatten», «Hamskifte», «Demonkatten» og «Den religiøse katt».

Den vakkert illustrerte boka er designet av Lukas Lehner. Fortsatsene viser de fortreffelige kattetegninger av den japanske kunstneren Utgawa Kuniyoshi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer