UKLARHETER: Det er full forvirring rundt årets Eurovision Song Contest som skal holdes i Kiev i Ukraina. Foto: NTB Scanpix.
UKLARHETER: Det er full forvirring rundt årets Eurovision Song Contest som skal holdes i Kiev i Ukraina. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Eurovision Song Contest 2017:

Fullt Eurovision-kaos før finalen. Store deler av produksjonen trekker seg

- Den nye ledelsen gjorde ingenting for å forsikre seg om at alt skal bli ferdig i tide.

(Dagbladet): Det er kun tre måneder igjen til at den store musikkbegivenheten «Eurovision Song Contest» braker løs i Kiev. Likevel ble det i går lagt ut en pressemelding fra Eurovision som tilsier at det enda er mye uklarheter forkant av finalen.

En rekke sentrale personer i produksjonen har nemlig hoppet av i protest mot musikkonkurransen, og årsaken skyldes svikt rundt planleggingen og organiseringen av konkurransen. Det melder Eurovisionworld.

Mistet kontrollen

- Etter at vårt team i desember fikk bekreftelse fra Den europeiske kringkastingsunion (EBU) om at Eurovision Song Contest skulle holdes i Ukraina, la vi merke til at vår «makt» i systemet dabbet av. Det ble utnevnt en ny sjef i konkurransen, noe som medførte at alt arbeid i prosjektet vårt stoppet opp i to måneder. Det sier de avtroppende medarbeiderne i en pressemelding.

Videre hevder de at de ble blokkert fra å gjøre noen ting, selv om de gjentatte ganger informerte om hva som foregikk til forvaltningen av UA:PBC (statens komite for tv og radio) og ministerkabinettet.

- Den nye ledelsen gjorde ingenting for å forsikre seg om at alt skal bli ferdig i tide. Vi beklager derfor å måtte informere om at vi ikke kommer til å fortsette arbeidet med Eurovision Song Contest (...).

EBU skriver i en egen pressemelding at de ikke kan kommentere bemanningsproblemene rundt Eurovision Song Contest, men at de også har informert UA:PBC betydningen av en rask og effektiv implementering av avtaler og planer.

- Til tross for endringer rundt bemanningen, holder vi oss fortsatt til tidslinjen som er satt for å sikre en vellykket konkurranse i mai, skriver EBU.

- Har lave skuldre

Eurovision-entusiast og blogger hos escNorge, Anders Tangen, stiller seg relativt ubekymret til hendelsen, og tror EBU har tatt forholdsregler på at noe kan skje i forkant av arrangementet.

- Jeg må si at jeg har lave skuldre for dette her. EBU er en stor organisasjon, og jeg tror det skal mye til for at hele EBU-systemet kommer til å sitte å se på at showet sklir ut mellom fingrene, sier Tangen.

Han forteller at forrige gang Ukraina var vertsnasjon for Eurovision i 2005 oppsto det også problemer. Da ville ukrainsk tv flytte sendingen fra våren til høsten.

- Ukraina er Ukraina, og de har vært ustabil lenge. I 2005 brøt jo EBU inn og ordnet opp med et svensk «superteam». De har helt sikkert gardert seg med folk som kan rykke inn i år også, sier Tangen.

- Kanskje får vi se noen glipper innimellom, som lange køer og pyro som blir avfyrt på feil tidspunkt og så videre, legger han til og ler.

Eurovision Song Contest 2017 blir den 62. utgaven av konkurransen, og hele 43 land vil delta i år.

I fjor var det ukrainske Jamala som gikk seirende ut av konkurransen med låta «1944». Et resultat som ikke alle lot seg begeistre av, og over 350 000 skrev under på en underskriftskampanje for å få resultatene revidert.

Årets arrangement vil uansett finne sted i International Exhibition Centre i Kiev.