Fullt hus for «Idol»-Kurt

Kurt Nilsen (24) synger bedre enn Morten Harket, ifølge den nådeløse idoljuryen. I går spilte bandet hans, Fenrik Lane, for fullt hus i Bergen.

BERGEN (Dagbladet): Siden desember har rørleggeren fra Bergen imponert både platedirektører og tv-seere som har benket seg foran «Idol». Fredag gikk han videre i konkurransen. Stjernestatusen fra TV-showet har smittet over på bandet han har spilt med i seks år, Fenrik Lane.

Nei til bryllup

- Jeg er ikke så opptatt av glamour, jeg vil drive med musikk på heltid, sier Kurt.

- Dette er en dårlig betalt jobb jeg tar dønn seriøst. Jeg er perfeksjonist. På denne tida i fjor var Fenrik Lane oppvarmingsband for The Ark.

- Det var det største vi har gjort til nå, sier Kurt. For ett år siden var det lite som glimret på stjernehimmelen for bergenskvartetten.

- Folk lurte på om vi kunne spille i bryllup. Men vi hadde jo heldigvis hodet med oss, sier Kurt. Det hadde han også da Se og Hør ringte.

- Noen ganger er det greit, men jeg stiller ikke opp på hva som helst.

I andres dusj

Selv prøver Kurt å unngå og se seg selv på tv, men samboeren følger ivrig med.

- Hun var jo fryktelig kritisk til mange av deltakerne, noen ganger meg også. Da måtte jeg bare si til henne at det er ikke så lett å stå der, foran hele Norge. Nettopp her ligger suksessen til «Idol», tror Kurt. <

- Folk sitter hjemme i sofaen og tror de kan gjøre det mye bedre sjøl. Selv er jeg veldig imponert over mange som har vært med, sier «Idol»-kometen som allerede er sammenliknet med Morten Harket.
Nå får de ham inn i stua hver fredagskveld, men før møtte folk Kurt på badet.

- Jeg glemmer meg nok litt bort når jeg jobber som rørlegger, plutselig sitter jeg og nynner på en ny sang, sier Kurt.

- Jeg har flere ganger møtt andre håndverkere som synger på jobben, og mange er helt fantastisk flinke. Da er det litt trist å se at musikerdrømmen gikk i vasken når man er 40.

Ekstrakonserter

For tida bor Kurt sammen med de andre «Idol»-deltakerne i Oslo, men tok seg tid til en konsert i hjembyen Bergen. De 300 billettene ble revet vekk på få timer. Neste helg settes det opp to ekstrakonserter.
- Du er kjendis nå?

- Nei, jeg prøver bare å være meg selv.

I VIRKELIGHETEN: Kurt Nilsen og Fenrik Lane faller i smak, også utenfor TV-studio. Til høsten kommer ny plate med bergensbandet.