Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fullt hus

Synnøve Svabø ble en gang stilt det hypotetiske spørsmålet om hun kunne tenke seg å være programleder på NRK lørdagskvelden. Dette var mens Synnøve fremdeles jobbet i P3. Anledningen var en debatt omkring lørdagsunderholdningen, som ble beskyldt for å være bygd over den samme ensformige lesten uke etter uke, og ledet av middelaldrende menn. Synnøve svarte noe som var så klokt at jeg ikke har glemt det ennå.

- Lørdagsunderholdningen på tv, sa Synnøve, - er for eldre mennesker og småbarnsforeldre. Alle vi andre kan gå ut og finne på noe annet.

Hun har så rett, så rett.

Abba-show

I går var det Rune Larsen som var sjef for underholdningen på gudskjelovkvelden. Han hadde samlet et imponerende lag av syngedamer: Benedicte Adrian, Rita Eriksen, Kim Fairchild, Trine Rein, Torhild Sivertsen, Anita Skorgan, Anita Hegerland og Ingrid Bjørnov var hentet til hans hjemmekoselige sommerstudio fra utestedet Banco Rotto i Bergen, hvor de underholder med et Abba-show.

Det ble mye Abba, men Abba-musikken må være av verdens mest ørevennlige. Dessuten var Sverre Kjelsberg på besøk, og han avlastet Abba-gjengen med å dra noen gamle låter fra tida med Pussycats.

At Rune Larsen trives på skjermen er det ingen tvil om. Eller, at Rune Larsen trives med sang og musikk og gamle venner rundt seg, er sikkert. For man kan nesten føle seg som en kikker når denne vennegjengen koser seg rundt pianoet.

Kanskje var problemet i går at det var så fryktelig mange mennesker stablet rundt ett piano - jeg talte til 17. Da kan vi som sitter hjemme i sofaen lett føle oss utenfor. Men Rune Larsen tok seg en liten wesenstund midt under programmet, bak skrivebordet med pianist Atle Halstensen (som overhodet ikke likner på Kari Stokke) ved sin høyre hånd.

Ufarlig

Der satt Rune Larsen og leste opp rare navn som passer til folks yrke, sendt inn av et ivrig publikum. Nei, la Rolv Wesenlund ha skrivebordskosen for seg selv, Larsen, og hold deg til den musikalske hyggen rundt pianoet.

For hyggelig var det. Ufarlig, muntert og, som Sverre Kjelsberg sa det: - Æ like den her vekslinga mellom nordnorske viser og Abba. Det var i grunnen bare én som glimret med sitt fravær i gårsdagens «Larsen Spesial»: Hvor var Tor Endresen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media