LEGENDARISK: 400 000 publikummere var på Wooodstock-festivalen, som ble arrangert på en melkegård i Bethel, New York for 50 år siden. Nå står jubileumsfestivalen i fare for å bli avlyst. Foto: NTB scanpix
LEGENDARISK: 400 000 publikummere var på Wooodstock-festivalen, som ble arrangert på en melkegård i Bethel, New York for 50 år siden. Nå står jubileumsfestivalen i fare for å bli avlyst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Woodstock-festival

Fullt kaos om legendarisk festival

Hovedinvestor trekker seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den legendariske Woodstock-festivalen kan stå i fare. I august i år er det 50 år siden det som blir omtalt som tidenes festival ble arrangert, og i den anledning var det planlagt en stor jubileumsfestival.

The Guardian skriver at hovedinvestoren trekker seg, og dermed risiker bunnen å falle ut av hele festivalen, som er planlagt 16.-18. august i Watkins Glen i staten New York.

FRILYNT: Woodstock-festivalen samlet unge og musikkglade folk i hopetall i 1969. Foto: NTB scanpix
FRILYNT: Woodstock-festivalen samlet unge og musikkglade folk i hopetall i 1969. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjernegalleri av artister

Jay-Z, Miley Cyrus, The Killers, David Crosby, John Fogerty og Santana er blant artistene som er booket til begivenheten. Det er et stort stjernegalleri av unge og gamle artister som er engasjert.

I en uttalelse sier hovedinvestor at 50-års jubileet er blitt avlyst.

- Til tross for vår enorme investering av tid, innsats og engasjement, tror vi ikke at produksjonen av festivalen kan gjennomføres som en begivenhet som står i stil navnet Woodstock. Derfor har vi besluttet å avbryte planene om festivalen, sier Dentsu Aegis Network.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Vi er forpliktet

Men dette blir parert av arrangøren Woodstock 50, som sier at Woodstock-festivalen skal gjennomføres som planlagt.

SKAL SPILLE: Jay-Z. Foto: NTB scanpix
SKAL SPILLE: Jay-Z. Foto: NTB scanpix Vis mer

I en uttalelse skriver arrangøren:

- Vi er forpliktet til å sikre at 50-årsjubileet for Woodstock blir gjennomført i tråd med sitt ikoniske navn og sted i amerikansk historie og kultur. Selv om vår økonomiske partner trekker seg, fortsetter vi selvfølgelig med planleggingen. Vi skal finne nye samarbeidspartnere, og det hele kommer til å bli en eksplosjon.

- Ingen rett til det

Festivalarrangør og medstifter av 1969-festivalen, Michael Lang, nekter også at den er blitt kansellert.

I en uttalelse sier han, ifølge The Guardian:

- Dentsu Aegis Network har ikke rett til ensidig å kansellere festivalen. Artisthonorarene er allerede betalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer