Fullt kaos på Amfi-scenen

Asking Alexandria fikk publikum til å gå amok på Hove.

MOSH PIT: Det var ville tilstander foran scenen da britiske Asking Alexandria spilte i Amfi. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET
MOSH PIT: Det var ville tilstander foran scenen da britiske Asking Alexandria spilte i Amfi. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADETVis mer

HOVE: Gjennom årenes løp har det blitt en slags tradisjon å gå bananas i Amfiet ved høvelige anledninger. Årets beste unnskyldning så langt heter Asking Alexandria fra York i England.

Bandet høres ut som en blanding av Meshuggah og Linkin Park, noe som innebærer heftige riffsalver ispedd doser med industriell elektronika og noen fløyelsmyke vokalfraser fra Ben Bruce på høyre flanke av scenen.

I liveformat er det en uhyre effektiv kombo. Lyden er så massiv du blir fysisk filleristet, riffene avleveres med en presisjon en snikskytter verdig, det setter selvsagt Amfiet i sving. Før støvet har lagt seg etter låter som «Final Episode(Let's Change the Channel)» og nysingelen «The Death of Me», har Amfi gulvet blitt utsatt for hele repertoaret av mosh-triks, inkludert circel pits, wall of death og nytt av året, saltomortaler. Baklengs og forlengs. 

Vokalist Danny Worsnop loser publikum gjennom seansen med passe mengder tullball. Det pompøse uttrykket står hele tiden i fare for å tippe over i det pretensiøse, men Worsnop holder det hele tiden innafor.

Rent musikalsk står det litt i stampe etterhvert. De fleste triksene er velprøvde og uttrykket blir hakket for udynamisk i lengden. Man blir med andre ord fort god og mett. Men det skal ikke stå på utførelsen og underholdningsverdien.