Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Funcom kutter hardt i staben

Og utsetter «The Secret World».

|||Funcom gikk på en smell etter lanseringen av «Age of Conan» i fjor. Spillerne forlot storsatsingen, produsenten måtte gå og servere ble slått sammen.

I år så det ut til å gå bedre for Funcom og Conan, med bedre regnskapstall og store oppdateringer til spillet. Likevel ser ikke dette ut til å ha snudd de dårlige tidene for spillutvikleren, for ifølge dagensit.no har de nå begynt med store kutt i staben.

Tjue prosent av de ansatte vil bli sagt opp eller sendt ut i permisjon. Kuttene vil ramme selskapets norske avdeling hardest, men her dreier det seg for det meste om permitteringer. Hvor lenge de skal permitteres er Funcom foreløpig ikke helt klare på.

Totalt vil femti av de to hundre ansatte i Oslo bli påvirket, mens det totale antallet oppsigelser og permitteringer skal ligge på mellom 60 og 70.

De konkrete grunnene til kuttene er ikke offentliggjort, men Funcom skal ha måttet justere kostnadsnivået etter inntektene.

Til tross for kuttene fortsetter oppbyggingen av Funcoms nye avdeling i kanadiske Montréal. Flere ansatte fra Oslo skal overføres til den nye avdelingen, men overføringen blir antagelig noe forsinket grunnet nedskjæringene.

Som konsekvens av kuttene blir utviklingsperioden til det kommende nettspillet «The Secret World» utvidet med noen måneder.

Denne artikkelen er levert av Gamer.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling