Funcom ønsker å gjøre «Age of Conan» enda bedre

- Vi er jo norske. Vi er demokratiske.

(Dagbladet.no): - Vår jobb ender ikke ved lansering - det er heller der den begynner. Vi satser på å utvikle spillet hele veien, tilføre nytt innhold og øke servicen til brukerne, sier produktdirektør Jørgen Tharaldsen i spillselskapet Funcom.

I de siste dagene har ordskiftet rundt «Age of Conan: Hyborian Adventures» nådd nye høyder på Dagbladets debattsider på nett. Flere spillere uttrykker misnøye og irritasjon over rollespillets mange feil og mangler, og noen truer sågar med å avslutte sin brukerkonto hos spillselskapet Funcom i protest mot såkalt «bugs».

- Konstant dialog

Jørgen Tharaldsen understreker at Funcom jobber kontinuerlig med å videreutvikle spillets innhold.

- Det er ikke til å unngå at det finnes noen feil i verdenen når man lanserer et så stort spill som «Age of Conan». Men vi har oppdatert spillet to ganger i uka siden lansering, og vi har satt alle ressurser inn på å viderutvikle innholdet, fortsetter Tharaldsen, som samtidig understreker at hele teamet bak utviklingen av spillet fortsatt er med i prosessen.

- Vi har konstant dialog med brukerne, vi har et kundesenter som behandler «pressing issues» og et forum for feedback. Dette er en av Funcoms styrker, sier Tharaldsen, og tilføyer:

- Vi er jo norske. Vi er demokratiske. Funcom er åpne for innspill.

Børsvinner

VIDEREUTVIKLES: Produktdirektør Jørgen Tharaldsen i det norske spillselskapet Funcom understreker at det jobbes kontinuerlig med videreutvikling av den foreløpige spillsuksessen «Age of Conan: Hyborian Adventures». FOTO: Gamespress.
VIDEREUTVIKLES: Produktdirektør Jørgen Tharaldsen i det norske spillselskapet Funcom understreker at det jobbes kontinuerlig med videreutvikling av den foreløpige spillsuksessen «Age of Conan: Hyborian Adventures». FOTO: Gamespress. Vis mer

Da Oslo Børs stengte i ettermiddag, hadde Funcoms aksjer omsatt for en verdi av 22,5 millioner kroner - noe som tilsvarer en kursoppgang på nær 23 prosent. Dermed var spillselskapet også dagens suverene børsvinner.


Og omtrent samtidig presenterte Funcom selv en pressemelding på sine egne hjemmesider
, som stolt slo fast at «Age of Conan» fortsatt dominerer i de markedene hvor spillet er tilgjengelig. Til nå har godt og vel 700 000 mennesker opprette en egen spillkonto.

- Dette tyder på at vi har nådd utover den harde kjernen av MMO-spillere, sier en fornøyd produktdirektør Tharaldsen, som samtidig understreker at det er uunngåelig at noen brukere vil forsvinne på sikt.

- Men at noen forsvinner er ikke det samme som at antallet brukere stagnerer. Og jeg tror ikke at det kommer til å stagnere, fordi spillet vil utvikle seg hele tida, sier Tharaldsen, og tilføyer:

- Funcom vil ha fullt fokus på «Age of Conan» i uoverskuelig framtid. Og vi skal jobbe videre med service og innhold - og ri den bølgen vi er på nå.

Funcom ønsker å gjøre «Age of Conan» enda bedre
MISNØYE: Mange gamere har i den siste tida uttrykt misnøye over feil, mangler og bugs i Funcoms prestisjeprosjekt.