Funcom sier opp ansatte

- Naturlig del av det å tilpasse seg endringene i markedet.

(Dagbladet.no): Det norske spillselskapet Funcom har de siste månedene slitt med frafall av spillere i onlinerollespillet «Age of Conan».

Før helgen oppsto rykter om at Funcom har sagt opp 70 prosent av sine amerikanske ansatte, blant annet rapportert av nettstedet Ten Ton Hammer.

- Restrukturering
I dag bekrefter Funcom at de har sagt opp ansatte, men vil ikke gå i detaljer om hvem eller hvor mange.

- Dette er et resultat av kostnadseffektivisering og restrukturering av enkelte avdelinger i Funcom, samtidig går vi også aktivt ut og ansetter til nye stillinger, sier produktsjef Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no.

Han mener at det ikke ligger noe dramatikk i nyheten:

- For Funcom er dette er en naturlig del av det å tilpasse seg endringene i markedet. Med dette har vi justert kostnadene på noen områder, mens vi har økt investeringen i andre, sier han videre.

Ifølge rapporter på internett skal oppsigelsene hovedsaklig ha skjedd innen kundeservice-avdelingen.

Oppdatert Conan
Nylig ble det sluppet en stor oppdatering til «Age of Conan», der spillerne blant annet fikk slippe inn i det nye spillområdet Ymir's Pass.

- Det kan jeg med glede si at har blitt svært godt mottatt. Vi har også sett mye positiv omtale i mediene rundt den oppdateringen. Spillerne ser ut til å sette pris på hvordan Ymir's Pass er en svært god blanding av kvantitet og kvalitet - det er et ufattelig stort nytt område fylt til randen med oppdrag å fullføre, monstre å beseire og gjenstander å finne, og samtidig opprettholder det den samme grafiske og gameplaymessige kvaliteten spillerne er vant til i resten av spillet, sier Ellingsen til Dagbladet.no.

Han forteller videre at dette er et signal til markedet om at Funcom vil fortsette å oppdatere «Age of Conan» også i 2009, og at de samtidig sikter mot en utgivelse av spillets første utvidelelsespakke samme år.