Fundamentalistisk dub, oh yeah!!

- Lyden av Det Nye England, mener de sjøl. Gjett om! Med Asian Dub Foundation fikk Quart-festivalen årets første virkelig store musikalske kick.

En gang i verden var det noen som mente at det ikke kunne bli skikkelige konserter av folk som steller med maskiner og annet tull og tøys. Gode Gud.

Asian Dub Foundation var i Norge for første gang. Det bør helst ikke bli den siste, og de som denne første festivalkvelden faktisk begynte å fylle teltet (hvor skal dette ende?!) vil betale sine siste daler for å se dem igjen.

Militant enhet

De snakker om militant unity, etter først å ha takka oss varmt for velkomsten - og respekten de føler strømme mot seg.

- Dette er en sang for alle som befinner seg på bunnen av bunnen, men som nekter å befinne seg der! Militant enhet, indeed!

Det surrer og går en masse taper og mystiske maskiner i bakgrunnen, men Asian Dub Foundation er grunnleggende musikalske, vitale og framfor alt live. Her er jungle, her er metal, her er hiphop, her er punk - jaggu ikke merkelig de er favorittbandet til selveste Bobby Gillespie, Primal Scream-sjefen.

De framstår kort og godt med en slik kraft, at det nærmest er uforståelig at ikke den ganske klode ligger under for Dub Fundamentalismen.

Quart-publikummet er klar for den. Nå!