<strong>DJ DAN(MARK):</strong> Iført neon og parykk opptrådte Morten Ramm på den danske komiprisutdelinga på søndag, som den snakkesalige diskjokken DJ Dan(mark). Her fra en opptreden under showet «Kan Morten Ramm fylle Oslo Spektrum?». Foto: Stella Pictures
DJ DAN(MARK): Iført neon og parykk opptrådte Morten Ramm på den danske komiprisutdelinga på søndag, som den snakkesalige diskjokken DJ Dan(mark). Her fra en opptreden under showet «Kan Morten Ramm fylle Oslo Spektrum?». Foto: Stella Pictures Vis mer

- Funker best når jeg er fyllesyk

Komiker Morten Ramm opptrådte på dansk prisutdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komiker Morten Ramm, kjent fra TV 2-serien «Torsdag kveld fra Nydalen» fikk tidligere i år mye oppmerksomhet i danske medier på grunn av sin gjentatte parodiering av det danske språket og kultur.

Det var Ramms grove tolkning av den danske artisten Rasmus Seebach sin store gjennombruddshit «Natteravn», som gjorde våre danske naboer oppmerksomme på komikerens parodier, da særlig etter at skuespiller Casper Christensen kjent fra suksesserien «Klovn», linket til videoen i april.

I operaen som DJ I går stod Ramm på scenen i Københavns operahus foran miksebordet utkledd som afterski-kongen DJ Dan(mark), en karakter som tidligere har blitt vist på «Torsdag kveld fra Nydalen».

Anledningen for opptrednen var den danske komiprisutdelinga, som fant sted under «Zulu Comedy Festivalen» i København.

- Jeg har fått høre tidligere at Rasmus Seebach-parodien og det vi gjorde med «Forbrytelsen» har slått bra an her nede, så da jeg ble spurt om jeg ville være med måtte jeg jo si ja, sier Ramm til Dagbladet og fortsetter:

- Dersom en danske hadde gjort det samme i Norge hadde det kanskje blitt sett som harry, men jeg tror grunnen til at det har truffet så bra blant danskene er fordi de selv mener at de har et grovere språk enn hva vi har. Vi er finere, mens de er mer brutale.  

Lars Von Trier er fan Selv om han ble invitert til å opptre på den storslagne prisutdelinga forteller Ramm at han ikke hadde forestilt seg at så mange danske gjester skulle kjenne han igjen.

- Jeg ble skikkelig overraska over at folk der visste hvem jeg var. Skuespiller Paprika Steen kom bort både før og etter showet og sa at hun var megafan, jeg fikk helt sjokk. Hun lurte på hvorfor hun ikke hadde blitt spurt om å få gjeste «Torsdag kveld fra Nydalen», så hvis alt klaffer har jeg booka en ny gjest til programmet.  

- Hun fortalte også at Lars Von Trier hadde sagt til henne at han var veldig opptatt av «Forbrytelsen»-parodien vi har hatt i «Torsdag kveld fra Nydalen», og at han likte den danske greia jeg driver med - det var ganske kult å få høre, forteller Ramm.

Hvordan var det å fremføre tulledansk for dansker?  

<strong>INSTAGRAM:</strong> «Dette er Operaen i København. Her har de komiprisen i Danmark. Her skal jeg drite meg ut om 10 minutter» skrev Ramm søndag kveld. Foto: Privat
INSTAGRAM: «Dette er Operaen i København. Her har de komiprisen i Danmark. Her skal jeg drite meg ut om 10 minutter» skrev Ramm søndag kveld. Foto: Privat Vis mer

- Det skal jo henge litt på greip, og i det minste føles som om det jeg sier er forståelig. Den opptrenden jeg hadde nå var kanskje litt mindre vovet og spilte mer på gjestene i salen, forteller Ramm.  

- Jeg tror ikke grovheten er noe problem, man kommer ikke utenom det. Faktisk tror jeg det hadde funka bedre hvis jeg var enda grovere.  

Lærte banneord på fotballcup I komikerens danske-sketsjer er språkbruken både fargerik og stygg, og ordene DJ-Dan(mark) lirer av seg er ikke av den typen Ola Nordmann bruker oftest på danskebåten. Komikeren kan fortelle at det ikke skulle mye research til for å finne danske banneord - de fleste lærte han seg nemlig som fjortis: 

- Som de fleste andre har jeg vært på sporadiske helgeturer til Danmark, så det er egentlig der jeg har plukka opp orda. Men jeg lærte nok de fleste i konfirmasjonsalder på DanCup og RødspetteCup, ler Ramm. 

Er du fornøyd med showet?

- Jeg var i bryllup på lørdag, og som Kurt Cobain, Tupaq og Jokke funker jeg best når jeg er fyllesyk, så det passa bra. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer