TV-anmeldelse: «Den tynne blå linjen»

Funker som fy

Sveriges nye politidrama gjør mye riktig.

VANSKELIG JOBB: Det svenske politidramaet «Den tynne blå linjen» gjør mye riktig og unngår fallgruvene til sine mer middelmådige fettere, mener Dagbladets anmelder. Video: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å være politi er ikke hva det en gang var.

Når absolutt alt du sier og gjør blir fanget opp av allestedsnærværende kameraer med hvert sitt definisjonskrav på sannheten i en fragmentert virkelighet, og videre blir plukket skråsikkert fra hverandre av sofaeksperter på sosiale medier, sier det seg selv at det å ta øyeblikksbeslutninger i pressede situasjoner ikke akkurat blir lettere.

Samtidig anser ikke lenger borgerne du er satt til å beskytte deg som den ulastelige helten som politimester Bastian, Pelle Politibil og resten av vår barndoms copaganda fikk oss til å tro du var, men snarere – takket være den verdensomspennende bevisstgjøringen fra Black Lives Matter og tilsvarende protester – som en bølle som ikke bare forvalter statens voldsmonopol, men også institusjonalisert diskriminering og maktmisbruk på bekostning av svake grupper.

Mens atter andre, høylytte grupper mener du er blitt en feminisert femtekolonne som ikke klarer å sette seg selv i respekt.

Enhver kan få åndenød i empati for det stadig trangere handlingsrommet og de umulige valgene man må ta i all støyen mens politisk agendaer og ressursprioriteringer tres nedover ørene på deg. Det er ikke bare utsatte, marginaliserte grupper som kan være fanget i systemer utenfor ens egen kontroll. Og selv de beste intensjoner er ikke nok når de eneste valgene man har er mellom to onder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer