Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant»

Funker som hiv og hoi

Endelig er det laget en solid og morsom animasjonsfilm av den fabulerende og fabelaktige sjørøverplaneten Terje Formoe har skapt.

FORTSATT SKUMMEL: Kaptein Sabeltann er igjen å finne i mørket med god animasjonsfilm i den nyeste utgave. Morsom for alle denne. Vis mer

FILM: Skalken er den trofaste kokken til kaptein Sabeltann. Skalken har ikke all verdens med råvarer å diske opp med om bord i Den sorte dame, men Skalken er en sann optimist som gjør det aller meste, og verste, ut av ingenting der han selvsagt bruker delikatessen skipsrotter i alle retter. Ofte på en seng av snerk og urter. Det siste høster han fra egen urtehagekropp, altså, snørr, flass og halsgugg.

Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant

5 1 6

Animasjon/barnefilm

Regi:

Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune

Skuespillere:

Kjente norske skuespillerstemmer.

Premieredato:

27.september

Aldersgrense:

For alle

Orginaltittel:

Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant.

«Deilig humor og kanskje nye landeplager?»
Se alle anmeldelser

Skalken fortjener egentlig et eget kokkeprogram, og han fortjener også en Rottuse d´Or for makeløs underholdning med lespende trøndersk dialekt i denne nye barnefilmen som vil skape latterbølger og spenning både i sal og på de sju hav.

Fortjent

Ja, endelig er det en animasjonsfilm som tar Terje Formoes unike sjørøverhavlandskap, som han har utviklet siden 1990, på skrått alvor og skaper en familiefilm som er gjennomført proft og underholdende i manus, handling, spenning, humor, vennskap, kjærlighet og med herlige stemmer (av de beste norske skuespillerne) og selvsagt, musikken.

Det siste er det noen som kanskje vil stusse ved ettersom de kjente landeplagene, de som fra barneseter er forlangt spilt om og om igjen langs riksveier og E 16, glimrer med sitt fravær. Her er nemlig de kjente og kjære visene spilt inn på nytt, og ei ny låt er også ute. Låtene er omarrangert med en ny instrumentpark, dette er modig og tilpasset unge ører anno 2019. Om de vil danke ut de gamle?

Usikker, men vi skjønner at filmskaperne ønsket nytt blod i refreng og allsangen.

Filmen skyter fart når den blonde jungelposøren Maga Kahn og hans den lumske dronning, Sirikit, får grafset til seg den magiske diamant. Den store diamantene som oppfyller ett ønske ved fullmåne. Maga Kahn har egentlig ikke en ondt ønske, han tåler ikke sol og vil bare at han skal kunne ferdes ute i dagslys når sola skinner. Men, han oppfører seg meget ufint mot landsbyens borgere. Veldig dust er han.

Marco rapper

Jungelbyens innbyggere sulter og er under pisken blant annet av Kahns meget ekle og meget lydige soldater, de skumle apekattene som er helt ville i pelsen. Men diamanten blir stjålet av den vesle gutten, den sultne Marco. Dermed starter jakten, der også kaptein Sabeltann henger seg på. Han er jo fortsatt havets konge som vil ha alle skatter sammen med Langemann og resten av det meget rare mannskapet, det herlige mannskapet. Tvillingene blant annet. Topp humor.

Pinky og Sunniva

Og så har vi Pinky da, som lever herrens glade og slappe dager i fineste Kjuttaviga der Sunniva kjeder seg og vil ut på spennende eventyr. Qvisten står bak animasjonene og det funker som hiv og hoi dette. Det er en klisjé, men dette er på høyde med det beste fra utlandet … og snart er skatten vår. Den skal ikke feires hos Skalken forresten.

Men vi skal invitere stand up-papegøyen Gerda. Fin, fint, men vi savner at filmskaperne hadde klart å gjøre den litt mindre helblond og urnorsk. Vi snakker 2019. Mangfold er en vekstnæring, og hvor er røde Ruben?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling