Funky flora

Ugress innfrir hypen med en leken og gjennomført funky debut.

Singelen «Loungemeister» ga meg bange anelser om at Ugress bare var et big beat-band som kom fire-fem år for seint til festen. Heldigvis er den lett fjollete singelen det dårligste kuttet på «Resound», debuten som byr på elleve låter med frisk og frekk funk som er alt annet enn original. Det er bare veldig, veldig funky.

Festen starter med en fet cover av «Spider-Man Theme» og den James Bond-aktige «Queen Of Darkness» (Ugress liker funken sin så cineastisk som mulig). Deretter følger den spretne funklåta «E-Pipe» og to skrekkfilmfunkperler, hvor Therese Vadem dukker opp med perfekt utfyllende vokal.

Den åttitallspregede «Falling» er en av høstens garanterte hits (Therese Vadem gjør en stor innsats igjen), mens «Autumn Colours» egentlig bare er Kool & The Gangs «Summer Madness» i lett kamuflert høstdrakt. «Trigger 22» er et annet høydepunkt: Fet funk hvor gutta sampler overbevisende trusler fra Bjørn Sundquist (hentet fra «Sweetwater») som følges opp av Berhard Herrmanns strykere fra «Psycho» - fantastisk tøft! Ugress avslutter med den uovertruffent spretne «Kaleido Scope» og «la-oss-roe-det-ned-helt-slutten-låta» «Atlantis Coastguard Corruption».

Et sikkert plukk, med andre ord.

«Resound» slippes 9. september.