Funky, glitrende og best i Europa

I dag har Stortinget en høring om hvem som skal bygge IT-senteret på Fornebu. Vi er seint ute. Stockholm er allerede utropt til Europas Internett-hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STOCKHOLM (Dagbladet): Alle snakker i mobiltelefoner. Det er køer utenfor restaurantene. En ny generasjon har satt fart på Sverige. Stockholm er funky, glitrende, det nye senteret for Internett-industrien i Europa.

De unge entreprenørene har gjennomført en ny, svensk revolusjon i stillhet foran dataskjermene sine. Selv amerikanerne er imponert og overrasket.

Det amerikanske magasinet Newsweek utnevner den svenske hovedstaden til Europas nye Internett-hovedstad.

Stockholm skinner av Internett-feber. Byen er preget av oppfinnsomhet og pågangsmot, en ny, sydende energi, som allerede har smittet over på andre områder, som kunst, musikk og design, heter det i Newsweek.

- VI ER BLITT et ekstremt dynamisk og kreativt land, sier handelsminister Leif Pagrotsky. Han siteres i britiske Financial Times. Også denne avisa er imponert og overrasket. Sverige, med sine høye skatter, har tradisjonelt ikke vært et eldorado for entreprenører, understreker avisa.

Men det har skjedd, og i løpet av bare noen få år. Selskaper som Framfab, Icon Medialab, Cell Networks, Information Highway og Spray er allerede blant Europas største i sitt slag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer