Funky professorer

Al Kooper stiller med seks musikalske professorer på scenen under årets Notodden Blues Festival.

De musikkhistoriske sporene er mange etter musikeren Al Kooper.

Berømte band som the Blues Project og Blood Sweat & Tears var han med på å starte. Han samarbeidet med Mike Bloomfield og han oppdaget Lynyrd Skynyrd og produserte bandets 3 første plater. I tillegg deltok han på klassikere som Jimi Hendrix udødelige «Electric Ladyland» og Stones\' «Let it Bleed».

Men Al Kooper vil først og fremst og for alltid bli forbundet med Bob Dylan, etter at han var med første gang verden så Dylan elektrifisert.

Kommuniserer på nettet

Men hva han er mest stolt av vet han ikke.

- Jeg vet ikke. Jeg tenker ikke sånn. Jeg er bare glad for at jeg klarte å skape meg et levebrød av musikken. Jeg liker heller ikke å høre på plater som jeg har vært med på, det kan gå femten år før jeg orker å høre på dem igjen. Og selv da kommer alle feilene fram, og det gjør vondt å høre på, fortalte han Dagbladet tidligere i år.

Men Al Kooper forteller at han har respekt for alle han har nådd gjennom musikken sin.

- Etter at jeg fikk mitt eget nettsted har jeg fått masse respons fra folk. De forteller meg hva de liker, noe jeg er svært takknemlig for å høre.

Professorer entrer scenen

De tre siste åra av forrige århundre underviste Kooper ved Berklee universitet i Boston. Ut i fra det kom bandet Funky Faculty. Professorbandet består av seks, ja, professorer.

- Det er et strålende band, som framfører musikken min helt praktfult, sier Kooper.

På Notodden Blues Festival kan du se om det stemmer.

Du kan sjekke ut Al Koppers eget nettsted på www.alkooper.com.