Funky skøyer

Et bevis på at den norske elektronikascenen lever i beste velgående, på tross av at klubbing er på kraftig retur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rune Brøndbo er Sternklang, en kvalitetsmerkevare på den norske elektronikascenen. Det stempelet beholder han med tredjeplata «My Time Is Yours», fem år etter albumdebuten «Freestylespacefunk» og tre år etter oppfølgeren «Neolounge».

På den nye plata samarbeider Brøndbo med Wibutee-bassist Per Zanussi og junior-stjernesaksofonist Håkon Kornstad. De to er med på å gjøre My Time til en pustende og uhyre levende skive. Brøndbo hever seg langt over lounge-tralten ved å male poetiske, lengselsfulle bilder man tror på, før han i neste øyeblikk viser seg som en funky skøyer med palmesus gjennom krøllene.

Han har teft for det utsøkt melodiske, med en organisk 70-tallsestetikk der jazz- og funkinspirasjonen er to sider av samme sak. Herr Sternklang later til å ha det sabla gøy i studio, noe som gir seg utslag i en trudelutt som «Liebling» og en generelt smittende stemning, samtidig som han utvilsomt tar oppgaven med å lage seriøst bra og tilgjengelig klubbmusikk på alvor. Det er slepen og dopa dub, det er fornyende filmmusikk, det er lydsporet til en lat, deilig dag på plenen.

«My Time Is Yours» er en plate for spioner, racerbilsjåfører, hjernekirurger, bareiere, nonfigurative kunstnere og andre som liker fart, dovenskap, overraskelser og dansende hjerneceller. Kornstad markerer seg for øvrig også som stjernefløytist. Super mann skaper stjerneklang sammen med Brøndbo-slektas ypperste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer