Furet, værbitt 3

Hei, alle barn! Faller tida lang nå før jul? For å korte ned tida tenkte vi i Dagbladet kanskje å arrangere en liten tegnekonkurranse for dere.

Den heter «Hvordan ser sola ut?» . Hva tror dere om det? Da mammaene og pappaene deres var små, nemlig, hadde vi i Norge noe som het sol. Den var stor og lys og hang av og til på himmelen. Om sommeren, det som nå heter juni og juli, var den ekstra varm, og det var mange som ble brune i huden av den. Men farlig var det ikke. Nå vil vi at du skal vise oss hvordan du tror denne tingen ser ut. Heng fra deg regntøyet og sett i gang! Et lite tips: Bruk gult.

  • For det renner bly over Oslo. Dråpene har spydspisser som trenger inn overalt. Regnet er en slektning som aldri reiser, og de eneste turistene som vil besøke Oslo i slik en tilstand, må være torturistene. Folk som har snakket lite med hverandre før i denne byen, har lagt lokket fullstendig på nå. Så står vi der på bussholdeplassen klokka åtte om morran og venter på bussen. Det er ikke engang grått. Du kan ikke huske at du noen gang har sett noe så svart. Det er så svart at oppfinneren av svart ville ha gjemt seg i skam. Godt forsinket kommer bussen med en bør av elendighet. Du klyver om bord som på en fangetransport, og snart er du på vei til nok en dag i steinbruddet. Da er det underet skjer.
  • Det er et syn for Tidemand og Guder. Der sitter medborgere i sin beste alder og har den tyngste dagen i sitt liv. En vannvittig negativ energi ligger som bensindynket bomull inne i bussrommet. En uheldig dult, ei veske i veien, en bråbrems og regnskapsfører Olsen flammer opp. Her kan drap skje for et skeivt ord. Scenen når helt inn til deg.

Synet av medpassasjerene er så overveldende, og så totalt uvirkelige er de døde sjelene i oppblåste ytterjakker at du begynner å le. Endelig snur pyramidene, Jagland! Du vet ikke hvorfra du henter denne nye energien. Antakelig holder du på å klikke fullstendig. Men du nyter et syn som en sommerdag aldri vil kunne frambringe. Dette er bare for mye. Dette er Sovjetunionen, en forstad til Murmansk, og du har akkurat fått vite at din svigerfamilie på 14 skal flytte inn i din 32 kvadratmeter lille leilighet. Det renner store kjernefysiske dråper ned i nakken på deg og det kommer overhodet ikke noen dag i mårå. Så er heldigvis Stortinget neste.